16 Şubat 2012 Perşembe

Macaron Tadında...


Herkeslere günaydınlar :) Bugün İzmir parçalı bulutlu, kasvetli, ha yağdı ha yağacak yağmuru bekleyen bir çocuk gibi... Buna rağmen nedense ben aşırı derecede enerjiğim :) Dün akşam Kuzey Güney günüydü. Eşimle birlikte izlerken kendimizden geçtik valla. Çok heyecanlıydı. Hele son sahnesi bombaydı. Kuzey adamın ağzından Simay adını duyunca ben bir heyecanlanmışım ki sormayın zaten malumunuz o sahnede son sahneydi. Bugün benim için oldukça yoğun bir gün. Akşama kadar bir karikatür festivaline katılmam gerekiyor. Fotoğraf ve video çekimleri yapılacak. Koştur koştur geçecek bir gün ama benim keyfim ve enerjim yerinde çok şükür ;)
Şimdi diyeceksiniz ki başlıkla ve yazdıklarınla fotoğrafın ne alakası var. Şuana kadar bir alakası yoktu ama canlarım bir çoğunuz İstanbul'da bu güzelim macaronların tadına varırken Şu İzmir'in ortasındaki ben gariban hala tadını bilmem yahu :) Dün takıldı aklıma. O kadarda merak ediyorum. Ne diye hele alıp da bir tadına bakmadım. Hiç denk gelmedi herhalde. Zaten İzmir'de öyle çok bilenen bir şey değil. Ben sağ olsun İstanbullu arkadaşlardan öğrendim. İzmir'de de bir iki pastane satıyormuş zaten. Aklıma yazdım. Bulduğum ilk fırsatta alıp tadına bakacağım. Öve öve bitirilemediği kadar varmıymış bakacağım. Umarım tadı da şu aşağıdaki görüntüsü kadar güzeldir canlar... Sevgiyle kalın... 

21 yorum:

  1. izmir'de nerde bulabileceğimizi yazarsan sevinirim :) ben de tadını merak ediyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Ben seviyorum, güzel bir tadı var. Ama uzun süre yemeyince de olsada yesem diye aklıma gelmiyor :))

    YanıtlaSil
  3. Macaron candır, mutlulukdur tatmalısın en yakın zamanda :))

    YanıtlaSil
  4. biz esk.te yedik nişanlımla hayal kırıklığına uğradık:( taze değildi sanırım, çok talep yoksa tabi bayatlaması normal... ben de bloguma beklerim;)

    YanıtlaSil
  5. Hülyacım İzmir'de Alsancaktaki Reyhan pastanesi yapıp satıyormuş birde Bostanlıda Nilabelle macaron varmış. Hatta iletişim adresinide yazayım sana:)
    1789 Sokak 4/A, Bostanlı İzmir
    Telefon 232.336 1797
    www.nilabelle.com

    YanıtlaSil
  6. Damlacım bak çok fena merak ettiriyorsun valla şimdi işi gücü bırakıp macaron aramaya gideceğim :)

    YanıtlaSil
  7. Hande anladığım kadarıyla sende büyük bir etki bırakmamış bu minik şeyler. Gerçi ha diyincede alıncak birşey değil ki.. Bakkalda Manavda bulunsa gün aşırı alır insan :) Valla bende internettiki muhteşem fotoğraflarına baktıkça beklentim artıyor. İşallah yiyince amann bumuymuş demem :)

    YanıtlaSil
  8. Nidemek nidemek Hülyacım herkes yesin diye macaron tatsın diye başlıklı kampanyam azzz sonra :)

    YanıtlaSil
  9. ayy katılıcam o kampanyayaaaa :))) fiyatları nasıldır acep bu makaron denen güzel görünümlü tadı bilinmeyen şeyin :))))

    YanıtlaSil
  10. Vallahi Beyaz Fırında birtek fiyat yazıyor oda:
    6'lı kutu= 19,50
    20'li kutu= 54,00
    Yukarıda fotoğrafını koyduğum Macaron 24'lü Halka Kutu 86,00 TL diyor :)

    Biz uygunundan bir altılı alıp deneyilim en iyisi dimi :)

    YanıtlaSil
  11. hahaa valla bence de :) hatta tek bi tane alıp deneyip dükkandan çıkmak şu an için en uygunu gibi geldi bana :D hele bi işimi düzenine koyayım ondan sonra en büyük kutuyu almak da koymaz :)))

    YanıtlaSil
  12. ya biz aman bumuymuş dedik valla:( esk.te yedik, bayat da olabilir ama onlar, pek talep yoksa tabi.siz seversiniz inşallah:)

    YanıtlaSil
  13. So many yummy and ncie photos!
    check out my latest post and let me know if you like it =)
    XOXO
    Ylenia

    YanıtlaSil
  14. tadı şöyle; bildiğiniz acı badem kurabiyesini düşünün ama çok daha ince ve kıtır yani hemen eriyo ağıza atılınca, arasında da badem ezmesi var. sadece bu kadar :)bende cok seviyorum ama bu kadar abartılması, gorunusunun guzel ve fiyatının yuksek olmasından ve fransada 500 yıldır yenen tatlının turkiye'ye bu sene giriş yapmasından dolayı :) fransız saraylarında olmazsa olmaz kurabiyeymiş bunlar. Carte D'or markası cıkardı evde kendin yapıyorsun, her markette satılıyor bulup yapabilirsiniz . yerkende beni anın :)

    http://rainbowgatherer.blogspot.com

    YanıtlaSil
  15. Vay canına kısa ve öz olay bitmiştir Rainbow :) Yemiş kadar oldum :) Dur bakalım bir Carte Dorunkini deneyim ne çıkacak :)

    YanıtlaSil
  16. deneyince yorumları bekliyoruuummm :))

    YanıtlaSil
  17. nasıl da canım çektiii=)

    YanıtlaSil
  18. So delicious!! I need to make them on my own once!

    The Golden Bun | new post | follow me

    YanıtlaSil
  19. of of of of renklere bak emınım cok lezzızzdırrrrr

    YanıtlaSil

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...