14 Ağustos 2012 Salı

3 Rivayet, 1 Gerçek

Şimdi hatırlıyorum da bizim lise zamanında okullarda ünlü - ünsüz öğrenciler vardı. Vallahi şimdiki gibi şok şok şok flash flash flash magazin basını yoktu. Face, twitter falanda yoktu. Ama ünlüler ve ünsüzlerin arasında ciddi bir sınır çizgisi vardı. Şimdi düşününce ne kadar gaddar ne kadar ayrımcı ve acımasız kurallarla belirleniyormuş sosyal hayatımız. Bütün öğrenciler kendi içlerinde kategorilere ayrılıyorlardı. Rockcılar, clubberlar, jonjonlar, tikiler, sünepeler - ezikler, kendi halinde takılanlar ve popülerler !!! Kimse kolay kolay katagorisinin dışına çıkamazdı.  Gerek yaş itibariyle girilen ergenlik, gerekse içten içe bastırılmış bir egoyla herkes bir gün "popüler" kategorisinde olmak isterdi :)
Bizim okulda çok popüler bir çift vardı. Bunlar önce ayrı ayrı popülariteye sahipti. Her çıktıkları hatta her görüştükleri insanlar olay olurdu.

Oğlan tekelci kadar zengin + o zamanki bebelere göre boylu poslu yakışıklı idi...

Kız ise o zamanki ergen kızlara göre vücut hatları oturmuş; saçları, incecik belinde. Ne ukala ne şımarık.. ama burnu havada cool tavırlarla "küçük dağları ben yarattım. Yarattım ama abartmaya gerek yok. Ben mütevazı bir insanım" modunda.

Sonra gel zaman git zaman bu iki popüler insan bir araya geldi ve çıkmaya başladı. Popülerizm patlaması oldu. Bütün cemicümle bunları konuşuyor. Ama haklarını vermek lazım bir yıla yakın çıktılar.

Bir sabah okula geldiğimde ben gözümdeki çapakları temizlerler millette bir dumur olmuşluk sezdim. Noliyi yaa falan dedim. O zaman şimdi ki gibi sosyal medyada yaygın değil. İnternet var ama sosyal ağ yok :) Kim öğrendi nasıl öğrendiyse, geceden sabaha bu haber bütün okula nasıl duyulduysa Kızla oğlan ayrılmış. Oğlan kıza demiş ki " sana bu güne kadar aldığım bir çorap dahil her şeyi geri getirceksin" Wayyyyyy Anasınıııı !! Yok artıkkkk!!! Gibi tepkimelerle ben son havadisleri alırken birden bir uğultunun yerini sessizlik aldı. Okulun kapısından kız girdi yanında 3 tane bavul :) Bune yaww kızın bütün dolabını oğlan döşemiş heralde. Şimdi bu kız küçüklük kıyafetlerini mi giyecek. Hadi kızı geç oğlan bu kadar eşyayı ne yapacak. 

Olay kamuoyuna açık olduğu için okul mahilindeki insanların bunu çözmeside zor olmadı.

Rivayet 1: Oğlan zengin olduğu için kıza aldığı hediyelerde pahalıdır. Madem bu iş bitti. Bende toplarım aldıklarımı. Hepsiburada.com da satar en azından kaybettiğim paranın yarısını geri kazanırım.

Rivayet 2: Oğlan zengin. Ama tutumlu. Ona bu kızdan başka kızmı yok? Var tabi ama her bulduğu kıza da tekrar tekrar yarıtım yapmanın anlamı yok. Bu kızla bittiyse "topla bacım bütün hediyeleri" bir yıkanır bir ütülenir. Yeni sevgili adayına paketlenir.

Rivayet 3: Oğlanın içten içe yapmış olduğu bir plan bu. Kız bunca zaman alışmış olduğu markalı hediyeleri kaybetmenin korkusunu yaşayacak. Bu sosyal statü ve standartlarını kaybetme Korkusunu görünce yalvar yakar oğlandan özür dileyecek. "Bu ilişki bitmesin a oğlan" diyecek.

Sizce bu rivayetlerden hangisi zaman içinde doğruluğunu ispatladı???

Tabikisi 3. rivayet. Oğlanın planı tuttumu dersiniz?

Tabikisi tutmadı. Kız ayrıldıkları gecenin sabahında hiç üşünmeden oğlandan gelen hediyelerini topladığı 3 bavulu yüklenip okula geldi. Bütün her şeyi donu ve çorabı dahil, geri iade etti. Ve bir daha hiç bir zaman bir araya gelmediler.

Bunun üzerine noldu? Kızın, hali hazırda olan popülaritesi tavan yaptı ve o ayrıldığı oğlandan daha zengin, daha yakışıklı kısmetleri kapısında kuyruğa girdi.

Biz mi? Bizde bu ve benzeri popüleriteleri uzaktan izleyerek okulu bitirdik :)

5 yorum:

  1. guzel hıkaye ımıs .bızımde sınavda camdan atlayan bır cocugun fıt felc kalmasına sahıt olmus acep neden yaptıkı kısmında ıdık :( twitter yok kı son dusucnesı neydı dusunelım neysekı yasıyor sorduk ogrendık kız davası saka gıbı

    YanıtlaSil
  2. amma hikayeymiş valla. 3 bavul iyimiş yalnız:))

    YanıtlaSil
  3. süper bir hikayeymiş gerçekten. görünen o ki lise yıllarımızdan bugüne değişen birşey olmamış zira evliliklerde böyle değil mi artık? nişanı bozarken " annemin taktığı kolyeyi ver o zaman" neymiş bohçayı geri vercekmişin vs vs..
    maddiyatı bir kenara bıraktığımız gün huzura ereceğiz belki de :)

    YanıtlaSil
  4. Haha pembe dizi gibi okudum valla tatlım :))) bizim okulda ortaokulda biz daha sabiyken aynı şekikde kıvrımlı çoook havalı bir abla vardı şimdi dizilerde oynuyor demek kızın içinde varmış o ışık tutamamış patlamış sonunda dedik :))) oğlanın yaptığı şey sebebi ne olursa olsun ayıpmış çok bu arada :/

    YanıtlaSil
  5. okurken güldüm ve lise halimi hatırladım oğlanın yaptığı ayıpmış gerçekten kızın yaptığı da iyi cesaretmiş okula toplayıp getirmesi herşeyi ama kazanan kız olmuş:)))

    YanıtlaSil

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...