13 Ağustos 2012 Pazartesi

O Şimdi Asker

Bizim yeni ve müstakbel damat Özgür dün birliğine teslim oldu. Kısa dönem yapacağı askerlik görevi için acemi birliği Kütahya çıktı. Sonrasını Allah bilir. 
20 küsür gün sonra yapılacak yemin töreninin ardından dağıtıma çıkacak. Zaten 5 ay askerlik yapacak çoğcumm neyin dağıtımına gidiyor o da ayrı bir mevzu. Özgür'ü annesi babası ve nişanlısı (yani kız kardeşim) arabayla Marmaris'ten Kütahya'ya kadar götürdüler. Gitmişler çarşıdan iç çamaşırı, çamaşır yıkama filesi, çorap, telefon kartları, tıraş köpüğü... ne lazım olacaksa almışlar. Gerçi içeri girince bir çoğuna el koyuyorlar gibi bir söylenti varmış ama. Naparsın. Anasının bir tanecik yavrusu ASKER oluyor. Atletini her gün değiştirsin istiyor. Temiz çoraplarını giysin istiyor. Zaten ne yer, ne içer, nerede uyur diye içi içini yiyor insanların.  "Sabahları hayatta bayat ekmek yemez. Mutlak çıtır çıtır taze olacak. Ama gelsin de bulsun şimdi taze ekmeği. Napcaksın... Alışcak yavrum " diyor. Akşam üstü saat 5 te teslim olduktan sonra Kütahya'dan İzmir'e bana geldiler. Annesinin ve kız kardeşimin eli yüzü şişmiş ağlamaktan. "Allaha şükür!! Şükür ki iyi yere çıktı ama... ASKER oldu işte. Dayanmıyor insanın yüreği" diyorlar. Özgürcüm sende artık benim kardeşimsin. Allah'a emanet ol. Hayırlısıyla sağ sağlim gittin, sağ sağlim gel inşallah. 

4 yorum:

  1. Amin, Allah hayırlı teskereler nasip etsin, tüm askerlerimize...

    YanıtlaSil
  2. Tez zamanda döner ailesine kavuşur inşallah damadınız:) Sayılı gün geçiyor bir şekilde, benim abim Ağrı Doğubeyazıt'ta yapmıştı askerliğini o bile geçti, yeri güzelmiş en azından (acemi sonrası da güzel olur inşallak).

    YanıtlaSil
  3. Benim sevgilim 15 ay yapacak, düşündükçe içim sıkılıyor. Bahsi geçince bile ağlama tutuyor. Allah gidene de bekleyene de sabır versin.

    YanıtlaSil
  4. Vallahi AhuDudusu allah sabır versin! uzun dönem çok zor. Heleki ülkemizin içinde bulunduğu bu karışık zamanlarda.

    YanıtlaSil

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...