9 Ağustos 2012 Perşembe

Bir İsteme - Bir Nişan

Dünkü yazdıklarımdan sonra, daha fazla sizleri merakta bırakmadan Özgür ve Dilara'nın bir isteme - bir nişan şeklinde gerçekleşen gecelerinin ayrıntılarına girebilirim. Ayrıntılarına diyorum ya, baştan uyarayım bu post çok görselli olacak :) Öncelikle güne doğal olarak kuafördü başladık. Fakat fotoğraflar esas kız ve esas oğlan ağırlıklı. eşi dostu biraz es geçtim. Yoksa bu post bitmezdi :)
Kız kardeşim şu tek tek monte edilen takma kirpiklerden istedi. İyi ki de istemiş. Çok güzel oldu :) Makyajını sadece bir eyelinerla gözlerine yoğunlaştırdı. Gözaltı ve üstü aydınlatıldı. Mercan tonlarında bir rujla tamamlandı. Gerçi ruj fotoğraflarda yok çünkü evde sürdük :)
Hava çok sıcak olduğu için saçları toplamak gerekiyordu. Kırık fön çekilen saçları sonrasında doğal bir topuzla tepede toplandı. Kuaförden eve döndüğümüzde eşimde nişan pastasını getirip bırakmıştı. Ne çeksek kardır hesabıyla pastayıda fotoğrafladık :)
Sıra hazırlanmaya gelmişti. Zaten evin içinde bir sürü kız olmuştuk makyaj malzemeleri, elbiseler, ayakkabılar havada uçuyordu :) İşin eğlencesi de böyle çıkıyor herhalde ;)
Erkek tarafı Marmaris'ten İzmir'e geleceği için istemeyle nişanı birleştirdik. Misafirler gelince önce yemek ikramımız olacak, sonra isteme gerçekleşecek, yüzükler takıldıktan sonrada nişan eğlencesi başlayacaktı. Bu sebeple aklıma bir fikir geldi. Kız kardeşimin nişan elbisesi alınmıştı. Bende dedim ki; "Misafirler ilk geldiğinde ve istemeye olana kadar siyah dantelli elbiseni giy beybi, Sonra nişana geçilip ilk dansınızı yapacağınız zaman asıl nişanlığını giyersin wowwww süper olur. Bir gecede iki kıyafet :)" Kız kardeşimde kabul etti. İlk olarak diz üstü straplez siyah dantelli elbisesini giydi. Tabiki bizde fırsattan istifade her anı kareledik :)
Misafirler geldi. Yemekler yenildi. Sıra en önemli ana gelmişti. Bu arada evde 55 - 60 kişiyiz :) Zaten daha öncede söylediğim gibi ailelerimiz tanışıyor. 15 yıllık aile dostuyuz. Bu sebeple gerginlik yok heyecan var. Pardon tek gergin olan kız verdiği için babamdı sanırım :)  Büyükler karşılıklı oturdu. Kasım amca güzel bir konuşma yaptı ve kızımızı istedi. Babamda güzel bir konuşma yaptı, hayırlısı olmasını temenni ederek kızımızı verdi.
Yüzükler takıldı.
Sonra bizim kız yukarı çıktı. Asıl elbisesini giyip hazırlandı. Özgürle Dilara ikinci katın merdivenlerinde beklerken bende salonda ilk dans müziklerini açtım. Müzik eşliğinde aşağı inen genç çiftimiz ilk danslarını yaptığında bütün solan duygulanmıştı :) Bu arada ilk dans şarkıları " Çelik - Onu Düşünürken" sonraki şarkı fix "Sezen Aksu - Seyirlik değil Ömürlük Olsun"
Sonra gelin kızımız kahveleri dağıttı. Kolay değildi tabi içmeyenleri çıkınca en az 40 fincan kahve pişti pişti dağıtıldı. Ayağında bir metre topuklularla bu zor görevi yerine getirdi bizim kız :) 
Tabi ki kahve denince damat genelde kaçacak yer arar. Ama kaçınılmaz bu adetten. Damadın tuzlu kahvesi özel olarak pişirildi. İkram etmesi kolaydı. Fakat içmesi hiç kolay olmadı. Bakınız aşağıda tuzlu kahveyi içmemek için direnen sonunda mecbur içen ve hemen arkasından ilk burduğu suyu tepesine diken damat :)
Sorasında damadın getirdiği çikolata herkeslere ikram edildi. Tabiki en son damat yedi :)
Ve son olarak Nişan merasimini nişan pastası keserek bitirdik.
Sonra mı ..? Sonrasını ne siz sorun ne ben anlatayım :) Ankara havalarından Kesik çayırla başlayan göbek atma, gerdan kırma eğlencesi, roman havası, mezdeke, halay olarak devam etti :) Evde en son saatler gece yarısını gösterirken damadın büyük büyük teyzesiyle ben salonda şarkı söylüyorduk :) Sonra Marmaris'e doğru geri yola çıkacak olan erkek tarafının büyüklerini uğurladık. Gençleri İzmir'de kaldı. Bizde 20 kişilik arkadaş, kuzen, eş, dost gurubu olarak sabahın ilk ışıklarına kadar eğlenmeye dışarıda bir barda devam ettik.

Yaa dostlar... Babamın evinden bir kuş daha uçmak için harekete geçti. Allaha şükür bir aksilik olmadan hayırlısıyla atlattık bu önemli günü. Sevgili Dilara ve Özgür Allah bir ömür boyu mutlu etsin sizleri. Birbirinize her zaman bugünkü gibi aşk ve sevgiyle bakın. Allah tamamına erdirsin. 














5 yorum:

  1. Ne kadar zarif kardesin, iki kiyafeti de cok yakismis, kirmizinin yaka detayini cok begendim. Turunculu : )

    YanıtlaSil
  2. Lila Moonlight; çok teşekkür ederim elbisenin rengi fotoğraflarda tam belli değil tabikisi aslında kırmızıya çalan nar çiçeği :) haha böyle renk ismi mi olur yaa :) sanırım ben uydurdum :)

    YanıtlaSil
  3. Maşallah diyorum, bu nasıl bir güzellik ve zarifliktir böyle :) kardeşine mutluluklar diliyorum seni de tebrik ediyorum tatlım. Allah tamamına erdirsin :)

    YanıtlaSil
  4. alah tamamını erdirsin.narçiçeği rengi elbise kotonda giymiştim güzel taşımış.

    YanıtlaSil
  5. elbise çok güzelll:) Allah tamamına erdirsin inşallah:)

    YanıtlaSil

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...