15 Aralık 2011 Perşembe

Yılbaşı Hindisi





















Hindi, yılbaşı sofralarının ana yemeğidir. Ben her sene önceden almayı unuttuğum için yılbaşı günü sona kalan hatta ve hatta depolarından yalvar yakar buldurduğum hindiyi alırım. Ama şansıma da sona kalıp dona kalmam! bugüne kadar yaptığım bütün hindiler lezzetli oldu :) Ben hindi dolmasını tercih ediyorum. Baya uğraştırıyor tabi ama lezzetine de doyum olmuyor. Şimdilerde bu hindi işini ticarete dökmüşler. Arayıp telefonla sipariş veriyorsunuz. İstediğiniz saatte pişmiş süslenmiş yenmeye hazır hindiniz kapınıza geliyor :) Ama evde olup da kendin hazırladığın zaman (hele ki lezzetli olursa) gelen konuklara inanılmaz bir jest oluyor. Birde yeni evlisin. senden beklenmedik bir performans oluyor ya... 
- "ağğğ görüyormusun kıızzz vallahi bildiğin koca hindi pişirmiş. İçine de pilavı doldurmuş. Fırına vermiş."
- "Ayy vallahi çok lezzetli yahu..."
- "Ellerine sağlıkk şekerim gerçekte sen mi yaptın?"




















Tabikisi hindiyle kalınmaz koca yılbaşı davetinde. Sevgili yemek blogu yazan arkadaşlarımın enfes meze tarifleri önceden denenir. En başarılı sonuç elde ettiklerim yine yılbaşı sofrasındaki yerlerini alır ;)



































Bu seneki davetim içinde menümü şimdiden şekillendirmeye başladım. Ayrıca masa örtümü kırmızı çok istiyordum falat son anda dore yaldızlı pırıltılı bir şey aldım. Şıkır şıkır olacak masa :) Ayrıca geçtiğimiz hafta sonu yılbaşı süslemelerinde kullanmak için çam kozalağı topladım. Fırsat bulursam kozalakları simli cila ile parlatacağım. Birde yemek odası sandalyelerimiz beyaz. Onlara kırmızı ve yeşil kurdele ile süsleme yapmayı düşünüyorum. Ohooo aklımda okadar çok şey var ki hepsini anlatmaya blog, hepsini yapmaya zaman yetmez :)

6 yorum:

  1. İşin en zevkli kısmı şu masa hazırlama aşaması:)

    YanıtlaSil
  2. dimi dimi :)
    hayal gücünde sınır yok nede olsa :) Allahtan bu sene cumartesiye geliyor. Yarım gün çalışıyorum. Rahat rahat vaktim olacak hazırlık için ;)

    YanıtlaSil
  3. Yılbaşı sofralarına bayılırım. Ben de önümüzdeki günlerde kendi hindi tarifimi vermeyi düşünüyorum blogda, gerçekten çok güzel ve özel bir tarif :))

    Henüz katılmadıysan, Yasemin Öndar etek, Eda Yılmaz çanta ve Armani parfüm kazanmak için, yılbaşı çekilişime beklerim

    denizsaatcioglu.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. Nam nam nam :)Şimdiden iştah açıyorlar >:)

    YanıtlaSil
  5. Katılmazmıyım Denizcim :) çoktan katıldım da çekilişi bekliyorum :) İnşallah bana çıkar :) Bu konuda bir şeyler yapabilirmiyiz acabaa yaa? Ne bilim çekilişe bir tek benim adımı yazsan mesela.. Hahahahaha burhan altıntop gibi oldum iyice :) :) :)

    YanıtlaSil
  6. yılbaşı hindileri bulunur, tamamen doğal kendimiz yetiştiriyoruz =)

    YanıtlaSil

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...