5 Eylül 2012 Çarşamba

Öyle Bir Geçmiş ki Zaman

Bütün yaz heyecan içinde beklediğim iki diziden biri dün yeni sezona başladı.


Öyle Bir Geçer Zaman ki...
Dün koşa koşa işten eve gittim. Yemekti bulaşıktı bütün işimi hallettim. Saat tam 8'de televizyonun karşısındaydım. Ve işte beklenen jenarik müziğiyle dizi başladı. Son bir kaç haftadır dönen tanıtımlardan biriyle başladı. Bir kaç sahne Osman'ın büyümüş haliyle yüzünü göstermediler. Dedim keşke tanıtımlarda da göstermeseydiniz şimdi heyecan yapardık. Neyse birinci reklam - diziye devam - ikinci reklam - diziye devam... sonra dedim ki kendi kendime " keşke zaman hiç geçmeseymiş yahu!! bu ne böyle ? Zaten Ali kaptanın, Aylinin olmayışı bir burukluk yaratıyor. Üstüne üstükte Osmanın küçük osmanla hiç alakası yok!!" Neyse iyisi mi ben naçizane yorumlarımla karakterleri ve dizinin yeni sezona girişini anlatayım.


Cemile 50'li yaşlarına merdiven dayamış. Dayamış da Hafize hanımdan daha çökmüş duruyor. Makyaj on numara olmuş. Hakikaten hayatın çemberinden geçtiği her iz kendisinde oluşturulmuş. Yine çilekeş, yine üzgün, yine mutsuz ama her zaman ki gibi güçlü ve dimdik ayakta. O kadar olaydan sonra kendi ailesini çocuklarının ailesini hatta Süleymanı bile sarıp sarmalıyor. Bir arada tutuyor. Fabrikayı devretmiş. Kendi triko atölyesini ve dükkanını kurmuş. Oturtmuş. İşleri yolunda maşallah. Ama o gözlerindeki bitmeyen hüzün beni ağlatmaya yetiyor yahu. Artık geceleri yatarken Cemile içinde dua edeceğim yani. "Allahım sen Cemileye gün yüzü göster. Sen ona güç kuvvet ver" diye :)
Bir kere ok. önemli olan iç güzelliktir falan filan ama... Mete'ye o bıyıklar hiç yakışmamış yaw. Bakmayın yan resimde bıyıkları yok. diziye bakınca görebilirsiniz. Çok itici olmuş. Elimde değil, bıyıklı halini görünce gıcık oluyorum. Ama öte yandan büyümüş olgunlaşmış bir Mete var artık karşımızda. Hemde fazlasıyla olgunlaşmış. Babası Ali Kaptanın ölümünden sonra resmi olarak evin reisi erkeği olmuş. Olmuşta daha bir kaç ay önceki bölümlerde yaptığı haytalıkları ergen tavırlarını, agrasifliklerini unutmuş. Osman'a abilik yapıyor. Abilikten öte babalık iç güdüsüyle sahiplenmiş ve aşırı korumacı tavırlarıyla Osmanla aralarına seviye sokmuş. Müzik grubu dağılmış. Çalıp söylemeyide bırakmış anladığım kadarıyla. Çarşıda bir yerde plak dükkanı açmış oturuyor. 
Gel gelelim bizim küçük Osman'a. Ya da vazgeçtim hiç gelmeyelim :) Şaka bir yana bu genç çok anlamsız geldi. Osmanın osmanla alakası kalmamış. İnsanın bakıp bakıp "nolmuş ayol bu çocuğa" diyesi geliyor :) Liseye başlamış. 80'li yılların çalkantılı siyası furyası Osmanı vuruyor. Her yer karşıt görüşlerin yarattığı çatışmalarla çalkalanıyor. Osmanda sol görüşlü öğrencilerle arkadaş olmasın rağmen oldukça tarafsız duruyor. Hatta hep kendini geri plana atıyor. Tabi bu arada bir aşk lazımdı. O da oluyor. Osman lisedeki sağ görüşlü öğrencilerin başı olan bir oğlanın kız kardeşine aşık oluyor. Kızı daha önceki bir kaç diziden hatırlıyorum ama çıkartamadım.Küçüklüğündeki gibi çok fazla hatta hiç 'büyük Osman dış ses felsefesi' duymuyoruz. 

Hafize Hanım.
Eski toprak.  
O bir Osmanlı kadını.
Yıllara meydan okuyan kadın. En çok korktuğu başına geldi ve oğlunu kaybetti. Bu sebepledir ki her sabah Ali kaptanın kendini bıraktığı sahile gidip deniz bakıyor saatlerce. "Ben denize bakmıyorum. Oğlumun mezarına bakıyorum" diyor. İnsanı hüzünlendiriyor.  Ruh olarak çok çökmüş ama görünüş aynı. Hatta yakında Cemileyle kardeş gibi duracaklar. Hala Cemileyle birlikte yaşıyor. Ama yaşanmış kötü olaylar uçan nemden aklına geliyor. Üzülüyor. Onun dışında çok bir değişiklik yok. Hafize hanım aynı yani. 

Allahım Berrini görünce çok şaşırdım. Tamam güzelliğine diyeceğim yok. Sanki 80'li yıllar için dünyaya gelmiş kız. Yalnız senin kardeşin öldü, çocuğunun babası hapse girdi. İnsan biraz düşünceli, dalgın, mutsuz falan olur ne bilim. Sanki onca yaşanan şeyle onun hiç ilgisi yok. Takıp takıştırıp geziyor maşallah. Tabi ağladı sızladı ha oldu ha olucak derken sonunda Ahmetle evlendi ya. Ölsemde gam yemem edasıyla ortada dolaşıp duruyor. Aylinin ölümüylede asortiklik mertebesine yükselmiş sanırsam. Kızı Zehrayada babası Ahmet olarak tanıtmış. Hakan hapisten çıkıyor. Ahmet "kızınıza gerçeği söyleyelim. Gerçek babasını bilsin" diyor. Berrin "Aaa niyeymiş kuzum bence luzum yok söylemeyelim"  diyecek kadar da gamsız. Maddi durumları da beklediğimden iyi olmuş. 

Berrin'in kızı Zehra. 
Son bıraktığımızda kundaktaki kız bebek, büyümüş ilk okula başlamış. Çok güzel bir kız olmuş. Annesine benziyor. Esmer güzeli... Entelektüel bir ailede büyüyor. Zehra çok kibar, çalışkan ve sanatla uğraşan bir çocuk olmuş. Dediğim gibi ilk okula başlamış. Bir yandan da bale eğitimi alıyor. Gerçek babası Hakan hapiste olduğu için, Ahmet'i kendi babası sanıyor. Allah var. Ahmetle Berinde aşk yuvası oluşturdukları için çocukta çok güzel yetişmiş. 

Tabi ki zaman Ahmet içinde akıp gitmiş. O da büyümüş olgunlaşmış. Gençlik yıllarında verdiği siyasi savaşlar sonuçları vermiş. Gördüğüm kadarıyla artık Berrin ve kızları Zerha ile birlikte meyvelerini yiyorlar. Makam arabası bile verilmiş altına. Ahmette Mete gibi bıyık bırakmış. Olgun bir aile babası gibi görünüyor. O eski ateşli, içinde volkanlar patlayan Ahmet gitmiş. Yerine verdiği mücadelenin keyfini süren, sürerken de bir yandan hala siyasetin içinde olan biri gelmiş. Berrini her zaman ki gibi çok seviyor. Ayrıca Zehrayıda öz kızı gibi sevip büyütmüş. 

Hakan babasını vurduktan sonra hapse girmiş. Fakat babası hapiste yatmasın diye şikayetçi olmamış. Tam tahliye olacakken içeride bir olaya karışan Hakan bir adam öldürdüğü için yine 6 sene hapis yatıyor. Yeni sezonun ilk bölümünde tahliye olan Hakanı Berrinle Ahmet almaya gidiyor. Alıp Hakanı evine bırakıyorlar. Hakan o an kızını görmeye cesaret edemiyor. Babası haber gönderiyor. Babasının evine giden Hakana babası çok iyi davranıyor. Artık iyi bir baba oğul olmak istediği falan söylüyor. Hakan tam inancakken babası ben bir hanfendiyle birlikteyim diyor ve kapıdan Carolin giriyor. Hakan şok oluyor. Orada lafı koyuyor. "Sen bana bir hafendiyle birlikte olduğu söyledin fakat görüyorum ki birlikte olduğun kadan bir o.....pu" diyor. Çok güldük yaa :)

Adını bile nakletmek istemediğim bir karekter Carolin !!! Ne yazık ki şahtı şahbaz olmuş. Abi bir insan hep mi dört ayağının üstüne düşer kedi gibi. Bu kadın bir kere bile yokluk fakirlik nedir bilmeyecek mi? Bir yağlı kapıyı bırakıyor başka bir yağlı kapı açıyor kendine. Ali Kaptan yola gelip uslandığında Coralin'e tekmeyi koymuştu. Caroline'de Kenan'a gitmişti. Eğğ sezon finalinde Kenan'da ölünce, dün yeni sezonda Hakanın babasının kapaması olarak karşımıza çıkıyor. Saçlarını kestirmiş. Yine her zaman ki sosyetik. Ekremi ele geçirmiş zevki sefa sürüyor. Oğluda kocaman olmuş. Nasıl yakışıklı, nasıl güzel. Oğlu Musfata Cemileye "Cemile anne" diyor. Diğer kardeşlerine çok düşkün. Onları çok seviyor. Fakat Carolin onlarla görüşmesin izin vermiyor.
Ne yazık ki Aylin'le birlikte Soner'de ölmüş. Behlül kaçar diyorduya. Hah işte bu dizide de Soner kaçar. Yine kaçmış Londraya. Doğumda Aylin ölür ölmez kızının yüzünü bile görmeden kaçmış. 6 yıldırlı kimse onu kendine getiremiyor. Kızı umurunda değil. Her an her saniye Aylin geliyor aklına. Bir türlü kendini toparlayamıyor. İlk sahnelerde kaç sakal birbirine girmiş, yıkılmış görünen Soner son sahnede tıraş olup gelince anlıyoruz ki; zaman Soner içinde geçmemiş. Hala aynı Soner :) Onu vekilen yaveri Süleyman, Sonerle Aylin'in kızına amcalık yapıyor. Cemilelerin ailesinden biri olmuş adeta. Fakat ilk bölümde Cemilenin sözleriyle Kızının 6. yaş doğum gününe geri dönüyor fakat kızını karşısında görünce Aylin çat çat çat beyninde çaktığı için geri kaçıyor. 
Ve işte geldik yeni minik yıldızımıza. Deniz Yıldız Talaşoğlu. Bundan sonra izlemeye devam edersem (... çünkü geçen sezonun tadını pek alamadım.) bu minik kız için izlerim. Gerçekten oyuncu seçici kurulu tebrik ediyorum. Kesinlikle yolda görsem "ağğ bu Aylinin kızı" derim yani :) görünüşü, hali, tavrı, mimikleri, göz süzmesi aynı Aylin. Nasıl güzel bir çocuk maşallah. Küçük Osman'ın boşluğunu fazlasıyla doldurmuş Küçük Deniz. Anneannesiyle birlikte yaşıyor. Evin dört bir yanı annesinin ve babasının fotoğraflarıyla dolu. Cemile anane Denizi gerçeklerle büyütmüş. Annesinin bir melek olduğunu biliyor. Başka Türk filminde olsa senin babanda öldü derlerdi. Fakat Cemile Denize babasının uzakta çalıştığını ve bir gün geleceğini söylüyor. Ayrıca Süleyman Denizin hep yanında. İstediği her zaman Denizi "annemle babamın eve dediği" Aylinle Sonerin yaşadığı köşke götürüyor. Bahçede güle oynaya eğleniyorlar. Deniz küçük olduğu için her şeyden habersiz ailenin gülen yüzü. Hep pozitif. Hatta kendi adıma şukadarını söyleyebilirim ki dünkü ilk bölümü kurtaran tek karakter olmuş. Son bölümde 6. yaş gününü kutlayacak olan Denizin partisi evin bahçesinde yapılıyor. Soner doğum gününe geliyor. Kız Sonere bakıyor. Cemileye dönüyor "bu adam aynı resimdeki babama benziyor anane" diyor :) Cemilede fix " o senin baban kızım" diyor. O sıra Sonerin beyninden Aylinle kızının bir eşleşmesi yapılıyor anlatamam. Bu an özellikle sahneleri benzetip yazan senaristleri ve dizinin kurgu ekibini tebrik ediyorum. Sonrada Soner yine kaçar zaten :)
Yahu ne anlatmışım ne anlatmışım :) Dizinin sitesine yorumcu yapacaklar beni :) Sonuç itibariyle  bir sezona daha başladık. Hayırlı uğurlu olsun. İyisiyle kötüsüyle bütün kış evlerimize konuk olan bu diziler ve karakterler zaman içinde bizden biri oluyor. Şimdi benim heyecanım haftaya Çarşamba günü sezon açılışı yapacak olan Kuzey Güney :) Bu demektir ki haftaya da sağlam bir Kuzey Güney yorumuyla karşınızda olabilirim.
Haydi kalın sağlıcakla
Sevgiler saygılar
Benden size

3 yorum:

  1. cocukların yaşlarında bi gariplik var aylinin kızı 6. yaş gününü kutladı ama 6-7 yaşlarındaki osman şu an 15 yaşlarında bir liseli osman bıraz daha küçük yaşlarda olmaı gerekmezmi?Ayrıca Carolin'e ölümm:) o niye ölmüyo ki bütün kötülüklerin anası ve bu filmin oluş sebebi o olmasaydı mutlu mesut yaşayacaklardı :)

    YanıtlaSil
  2. hala ilk sezonlardaki tadı vermiyor bu film
    seneryoda yuh artık diyeceğimiz bi,r sürü tonla şey var
    bi dha izlemeyesim var geriliyorum mal OSman'a :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakikaten Osman büyümeyeydi iyidi :)
      Dünde Tuğba Ünsal girdi diziye biraz hareketlilik geldi.
      Sanırım dizinin hareketini aylinle sonerin aşkı ayakta tutuyormuş. Aylin öldü heyecan bitti.

      Sil

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...