27 Eylül 2012 Perşembe

Himalaya Tuzu

Bir kaç hafta önce kayınvalidem televizyonda "himalaya tuzunun şifaları" diye bir şey izlemiş. Akşamına keyif kahvelerimizi yudumlarken bana da bahsetti. Hatta bir koşu aktara gidip yarım kilo himalaya tuzu almış. Bana da bir poşete koymuş. O günden beri koymuşum mutfak dolabına duruyordu.  Dün gece yatağıma yattım. Uyuyamadım. Stres ve yorgunluktan bütün kaslarım halay çekiyordu sanki. Hopbidi hopbidi... Bir sağa atıyorum kendimi bir sola.. Allahım dedim ne yapsam beni rahatlatır, bebek gibi uykuya dalarım.
Papatya çayı... 
Güzel bir duş...
Ilık bir bardak süt...
Eşimin yapacağı mükemmel bir masaj... (tamam bu biraz fanteziye kaçtı. çünkü o sıra içerde maç izliyordu :) )
Birden odanın karanlığında kafamda bir lamba yandı :)
Himalaya Tuzu !!!
Kalktım hemen. Ayaklarımı rahatlıkla koyabileceğim büyüklükte bir leğen ayarladım. Leğenin içine bir avuç "himalaya tuzu" koydum. Sonrada bileklerime gelecek kadar temiz içme suyu koydum. Musluk suyu olmayacakmış. Temiz içme suyu şartmış. Öyle demişler :) Sonra limon tuzu gibi kristal kristal olan tuzları tahta kaşıkla karıştırarak biraz erittim. Ama tamamen eritmedim ki ayaklarımı üstüne basabileyim. Geldim salona oturdum. Koydum ayaklarımı leğenin içine. Zaten bir kısmı suda eridiği için su minarelleri aldı. Kalan parçalarada ayaklarımı koydum. Böyle küçük küçük kıpırtılarla ayaklarımı tuz kristalleri üzerinde gezdirdim. Yaklaşık yarım saat durdum böyle. Gözümde televizyona dalmış. Sonra ayaklarıma bir baktım ki, o tertemiz berrak içme suyu böyle, çok yoğun olmamakla birlikte bulanıklaşmış. Zaten anneminde dediğine göre tuzun içindeki mineraller saç diplerinden - tırnak uçlarına kadar bütün toksinleri alıyormuş. Su bu nedenle bulanıklaşıyormuş. Tabikisi toksinlerden arınan vücut rahatlıyor ve sinir kalıyor ne stres. Sonra bir güzel ılık duşunuzu yapıyorsunuz. Sonra doğruu yatağınıza mışıl mışıl bir uykuya :)
Bu yukarıdakileri de araştırırken buldum :) Hak verirsiniz ki iş paydosu yaklaştıkça karnım acıkmaya başladı :) Akşam eve gidince himalaya tuzu kayasında mangal keyfi yapayım bari hahahah :) Vallahi Türkiye de yeni yeni bilinirliği artan bu tuzu yurt dışında mangalda pişirme tahtası olarak kullanıyorlarmış. Vardır bir bildikleri herhalde :)


3 yorum:

  1. Çok ilginçmiş,ben de sorayım bi aktara madem ,)

    YanıtlaSil
  2. ayyyy hemen uygulucam cok etkılendım benım gıbı stres yuklu bırı ıcın ıdeal olmalı :)

    YanıtlaSil
  3. kujum benim güzel yorumun için çok teşekkür ederimm
    öperimm

    YanıtlaSil

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...