3 Ocak 2011 Pazartesi

Yeni Yıl Tatili

  Uzun süredir Cumartesi günleri hafta içi olduğu gibi akşam saat 7 ye kadar çalışıyordum. Gerçekten çok yorulmuştum. Evime hiç vakit ayıramıyordum. Denemek istediğim bir sürü yemek tariflerim birikmişti. Ağırlamak istediğimiz misafir listemiz artmıştı. Buna keza bizi çağıranlarda uzun süredir yüzümüzü görmek için bekliyordu. İşten erken çıkamadığım için kuaföreden aldığım randevuları kaçıncı kez iptal ettim bilemiyorum.

  İmdadıma yılbaşı tatili yetişti. Bildiğiniz üzere yılbaşı Cuma olduğu için Cumartesi tatildi, Pazarda tabi… Koskoca iki gün tatildi. İnanamıyordum. Yatağıma yatınca sabah 7 gibi gözümün birini hafifçe açıp saate bakıyorum. İçimden haince gülüyorum. “ha ha ha bugün tatil kalkmıyorum. Bir daha uykuya dalıyorum. Saat 10 gibi yine bir gözüm aralanıyor ama yok yok daha şekerleme yapmalıyım diyorum. Yataktan hiç ama hiç kalkmak istemiyorum. Öğlen oluyor. Yok artık diyorum. Kalkayım Kocişimle güzel bir kahvaltı keyfi yapalım. Sonra çaylar kahveler günlük gazeteler keyfimiz devam etsin diyorum. Film izleyelim. Aparatif bir şeyler  hazırlayım atıştıralım. Nolurr o kadar yemek yapmak yorulmak istemiyorum. 
MİSKİNİMMMM BUGÜNNN diye haykırmak istiyorum.

  Ama koridordan geçerken kapalı bir kapım var. Her önünden geçtiğimde garipten sesler geliyor içerden. Duymazdan geliyorum. Başımı çeviriyorum. Cıııkk  yaa olmuyor. Açıyorum korka korka kapıyı. Amaaannn Allahımmm tonla yıkanmayı ve ütülenmeyi bekleyen çamaşırlar… Gülüyorlar bana… hem de katıla katıla... Ben hiç gülmüyorum. Tatil düşmanı çamaşırlar. Kaçış yok sizden diyorum. Napayım giriyorum çamaşır odama ve başlıyor bir koşturmaca onu ütüle, beyazları makineye at onlar yıkanırken evi süpür, beyazlar bitti as hemen iyice kırışmasın ütüsü 2 kat zorlaşmasın, renklileri de at makineye, birde toz alı ver, ayy bu ıspanak bozulmak üzere sanki hemen pişireyim de heba olmasın.

    Darada dırıdı darada dırıdı….

  Derken Pazar günü saat gece yarısı olmuş.

  Hani benim tatilim… Hani iki gün tatilim vardı upuzundu. Yataktan çıkmayacak akşama kadar keyif yapacak ve yine yatacaktım.

  “Dinlenme Hayallerim” Başka bir tatil de buluşmak dileğiyle…

3 yorum:

  1. Hmmm evet pek dinlenilmemis ama olsun,bir de soyle bakmak lazim; o utulenmeyi bekleyen camasirlar, is olsaydi da vardi, bari isin olmamasi,onlari eritmek icin firsat olmus :) iyi seneler :))

    YanıtlaSil
  2. Kadın olmanın zor tarafları ne tatil dinliyor evdeki işler ne de hastalık.Çocukla daha da zor..

    YanıtlaSil
  3. Madalyonun iki yüzü diyorsun selin dimi yada bardağın dolu kısmı :) Ama haklısın tabikide en azından bir kaç günde olsa kormadan geçiyorum çamaşır odamın önünden :)

    Sevgili ikiz annesi, allah hayırlısını versin tabi ama birde çocuk düşünemiyorum şuan :) Şuda varki çocuk düşünceğim zaman ikiz ihtimalinide iyi düşünmeliyim çünkü %70 bana ikiz yansıyor :)

    YanıtlaSil

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...