6 Ocak 2011 Perşembe

Muhteşem Yüzyıl


Muhteşem Yüzyıl Dizisi Aşk-ı Derun
3.5 milyon TL’lik hazırlık bütçesi ile Türk dizileri arasında en pahalı projesi olan Muhteşem Yüzyıl dün izleyicilerle buluştu. Dizinin ilk bölüm olmasına rağmen izleyenleri ekran başında kitledi ve ilerleyen bölümlerde yaşanacak olayların sinyalini ufaktan ufaktan vermeye başladı.

Senaryosunu Meral Okay’ın yazdığı, yönetmenliğini Yağmur ve Durul Taylan’ın yaptığı ve yapımcılığını TMS Productions-Timur Savcı’nın üstlendiği dev proje, başrol oyuncularıyla da dikkat çekiyor. Halit Ergenç’in bakışlarını çok donuk bulsamda Kanuni Sultan Süleyman olarak rol almış, bir şarap edasıyla gün geçtikçe güzelleşen Kanuni Sultan Süleyman’ın annesi Valide Sultan’ı Nebahat Çehre, eşi Mahidevran Sultan’ı beni duru güzelliğiyle büyüleyen Nur Aysan, kardeşi Hatice Hatun’u Selma Ergeç ve sadrazam İbrahim’i Okan Yalabık canlandırıyor. Engin Günaydın ise diziye bazı bölümlerde esprili bir hava katmış. Kanuni’nin büyük aşkla bağlı olduğu Hürrem’i ise Alman asıllı oyuncu Meryem Üzerli oynuyor.

Dizi için Topkapı Sarayı ve birçok tarihi mekânda yapılan çekimlerin yanı sıra, 2100 metrekare alan üzerine dev bir plato kuruldu. Altınyol, Harem, Hasoda, Arz Odası, Hünkâr Sofası, Mutfak, Hamam gibi 12 farklı çekim alanı, gerçek mekânlardan yola çıkılarak tasarlandı. 
Türkiye’de, bir dekorda yapılmış en büyük gerçek kubbelerin kullanıldığı ‘Muhteşem Yüzyıl’ın dekor tasarım ve uygulamasını Zafer Kanyılmaz, sanat yönetmenliğini Nilüfer Giritlioğlu, kostüm tasarımlarını Serdar Başbuğ üstleniyor.


Dün diziyi izlerken Allahım dedim. Nasıl bir sanat yönetmeni var bu dizide… Nilüfer Giritlioğlu’nun bu diziye set arkasından vurduğu damga beni büyüledi. Çekim mekanları, kostumler, aksesuarlar her şey olağan üstü. Sanırım bu dizi 2011 yılına ve ilerleyen yıllara adını yazdıracak. 

4 yorum:

  1. merhaba..
    evt dizi sanatsal anlamda çok iyi..fakat bazı şeyler kafamı kurcaladı gerçeği yansıtmamış..kanuni mavi gözlü değilmiş, hürrem çirkin bir kırımlı ama dizide çok güzel..!!

    YanıtlaSil
  2. evt çok haklısınız tabi. Ama mağlum diziler günümüze uyarlanarak ve reytingler düşünülerek cekiyor. Hürrem çirkin bir kırımlı olsa yada haremdeki kızlar işveli cilveli padişaha eğlence geceleri çekilmese diziye ilgi çekemezlerdi sanıyorum.
    Reşat Nuri Güntekin çekilen Yaprak Dökümünü izlese ağlardı heralde :) Reyting için diziler günümüze uyarlanıryor.

    YanıtlaSil
  3. MERHABA BLOGUNUZUN UST HEADERI COK HOSUMA GITTI KENDINIZMI YAPTINIZ BLOGGER KONUSUNDA BASARAMADIGIM TEK SEY UST HEADAR OLUSTURMAK VAKTINIZ OLDUGUNDA KISACA YAZARMISINIZ BANA NASIL BIR YOL IZLEDINIZ.SİMDİDEN COK TESEKKURLER EDERIM.

    YanıtlaSil
  4. Sevgili çokzarifişler sorunuz için size mail atacağım ;)

    YanıtlaSil

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...