8 Ocak 2011 Cumartesi

Haftasonu Çalışmak


Cumartesi günlerini bize hep tatil olarak benimsettiler. 22 sene boyunca 'okul hayatım bitene kadar' cumartesileri en güzel gündü. Tatildi. Bizim evin önünde pazar kurulurdu. Sabahtan annem çıkardı pazara. Taze taze yumurtaları alırdı. Kıpkırmızı domatesler, tazecik salatalıklar. Bir açardım gözlerimi uykudan... Burnuma omletin kokusu gelirdi. Yüzümde kocaman bir gülümsemeyle kalkardım yataktan. 
Bugün tatildi. 
Ailecek kahvaltı yapılırdı. 
Sonra gazete keyfi. 
Çook küçükken gazetenin verdiği hikaye veya boyama kitabını alıp çekilirken, ergen olunca magazin eklerini alır oldum. Üniversitede gazetinin asıl bölümü almakla kalmayıp tarafsız yazılarına göre gazete seçmeye başladım. Algılarım zevklerim değişirdi ama ^Cumartesileri tatildi^ bu hiç değişmezdi.
Sonra, mahalledeki diğer çocuklarla oynamak için sokağa çıkardım. Ergen olunca bir kafede bekleyen arkadaşlarımla buluşmak için süslenir çıkardım. Üniversitede ailemle keyifli bir gün geçirmek için onlarla kalırdım. Algılarım zevklerim değişirdi ama ^Cumartesileri tatildi^ bu hiç değişmezdi.
Akşam olunca haftaiçine göre bir saat daha geç yatabilirdim. Saat 9'da değilde 10... Oyun oynamak için fazladan bir saatim olurdu. Lise yıllarında ise akşamları mahalledeki parkta toplanır sohbet muhabbet geçerdi zaman. Üniversitede her haftasonu bir etkinlik şarttı. Konserler, eğlenceler... Arada bir de ailecek gidilen yemekler... Algılarım zevklerim değişirdi ama ^Cumartesileri tatildi^ bu hiç değişmezdi.
Gel zaman git zaman büyüdüm. İş hayatına atıldım. Hemde en zorlusundan özel sektörden girdim olaya. 22 sene boyunca süre gelen Cumartesi Tatil konseptti sona ermiştir.  Artık haftaiçi 6 gün haftasonu 1 gün olmuştur. Ailenle sevdiğin insanlarla birlikte olmak için sadece haftada bir gün... Tabi aynı gün içinde evin genel temizliği, yemek, kişisel bakım gibi ihtiyaçlarda giderilmeliydi.
Ama ben hiç alışamadım bir günlük hafta sonuna. Bir tek Pazar günü yetmiyor bana. Ne dinlenmeme ne aileme sevdiklerime ne kendime vakit ayırmama yetmiyor. 
Çok özledim seni ^Cumartesi Tatilim^  
Şuan Cumartesi ve ben bütün gün ofisteyim. Bilgisayarıma bakarken geçmişin anılarıyla uzaklara dalıp hayal dünyasına dalacağım. 

1 yorum:

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...