21 Aralık 2010 Salı

Ev Kurmak Zor Zanaat


Yaz aylarında müstakbel eşimle büyük bir telaş ve heyecanla ev kurma hazırlıkları içindeydik. Senelerdir ailemle oturduğum koltukları hiç sorgulamamış, hiç alıcı gözüyle bakmamıştım. Rahat rahat uzanıp keyfime bakıyordum. Halı ise küçüklüğümden beri ayaklarımın altında hep aynıydı modern olması yada dekorasyona uygun olup olmaması hiç ilgimi çekmemişti. Yemek takımıyla çatal bıçık takımının uyum sağlayıp sağlamamasının bir önemi yoktu. 

Ta ki... Evlilik hazırlıkları başlayıp kendi evimizi kurmaya başlayana kadar. Meğer ne kadar çok ayrıntı varmış, ne kadar çok çeşit varmış. Stres, heyecan, zevkler, renkler, görüşler, fikirler... Aman Allahım tam bir kaosun ortasına düşmüştük. Şükürler olsun ki eşimle zevklerimiz ve beklentilerimiz birebir aynıydı. Küçük gerginlikler dışında hiç bir tartışma yaşamamıştık. Şans da bizden yanaydı ve her işimiz rast gitti.

İlk olarak mobilya alımında geç kaldığımız için biran önce sipariş vermemiz gerekiyordu. Bu nedenle küçük bir hata yaptık ve oturacağımız evi ayarlamadan önce bütün mobilyaların siparişini verdik. Sonrada elimizde metre ile aldığımız salon takımına, koltuk takımına, yatak odası takımına uygun ev aramaya başladık. Evlerde bir acayipmiş. Ailem taşınacağı zaman ben sadece kendi odamı toplayıp başka bir şeye karışmadığım için bilmiyordum. Mutfak büyük salon küçük, salon büyük odalar küçük, mutfak dolabı az, kartonpiyeri yok... derken sonunda her metrekaresi gün ışığı alan aydınlık bir ev tamda aklımdaki evdi. Siparişi verilen mobilyalarda sığıyordu. Ev tutulmuştu. Eve mobilyalardan önce ilk perdeler geldi. Salona Japon fonlar kullanırken, beyaz lake yatak odasına beyaz stor üzerine iki yandan taşlarla tutturulan Fransız danteli siyah güneşlik... derken aydınlatmaya geldi sıra. Bir kaç yer gezdik ateş pahası avizeler. Babam bizi aldı benim bildiğim bir yer var dedi ve sanayinin ortasında bir avize imalathanesine götürdü. Birde ne görelim binlerce çeşit bütün mağazalar buradaydı. Koridorlar dahil bütün evin aydınlatmasını çok çok uygun fiyatlarla buradan almış olduk. Diyeceğim o ki; markasına, etiketine aldanmadan önce iyi bir araştırma ile aynı ürünleri çok daha uygun fiyatlara bulabileceğinizi sakın unutmayın. 

Örneğin,





Bu avizeyi yatak odasına almıştık. Çünkü deseni tülün deseniyle aynıydı. Biz 50 TL ye almışken isim vermek istemediğim bir mağazada 185 TL' ye satılıyordu. Hatta daha abartılı fiyatlara satanlarda var. 





Geçtiğimiz yaz yaşamış olduğumuz 3-5 aylık hazırlık aşamalarının hepsi bize büyük bir hayat dersi olmuştu. Küçük hatalar yapmadık değil ya da küçük aksilikler yaşamadık da değil... Ama eşiminde her zaman dediği gibi sonuç önemliydi ve biz mutlu bir yuva sahibi olduk.

2 yorum:

  1. evlilik hazırlığı yaparkenki hallerim geldi aklıma, annem kanser tedavisi için ankaradaydı ve onun aceleciliğiyle ben bu işleri yalnız başıma yaptım of offfff zordur bilirim

    YanıtlaSil
  2. zor olsada tatlı bir iş bence.sonrasında ooooh diye koltuğunda bir kahve yudumlayabiliyosan herşeye değer

    YanıtlaSil

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...