9 Mayıs 2012 Çarşamba

The Golden Hat – Talking Back to Autism

Sosyal sorumluluk projelerinde; ünlü insanların,  ünsüz insanlara oranla daha fazla kitleyi yakaladıkları bir gerçektir. Bu sebeple belli bir yerlere gelmiş, kamuoyu tarafından tanınan ünlü simaların sosyal sorumluluk projelerine destek vermesi oldukça önem kazanır. İşte şimdi sizlerle örnek bir çalışmadan bahsedeceğim.
The Golden Hat, otizimli insanları anlamak, hayallerine ulaştırmak ve daha rahat bir yaşam sürebilmeleri için gereken bütün imkanların oluşmasını sağlamak amacıyla piyasaya çıkan bir kitap.
Kitapların insanların arşivlerinde herşeyden daha önemli yer tuttuğunu vurgulayan Kate Winslet, kıyafet ya da aksesuar tasarımdan çok, herkesin ulaşabileceği ve baktığı zaman memnun olabileceği bir çalışma yapmayı hedeflemiş olacak ki, The Golden Hat adlı kitapta, kendisinden sonra Leonardo Dicaprio, Jude Law, Merly Streep, Naomi Watts, Pedro Almadovar ve daha bir çok “sosyal sorumluluk” projesinde de ismini duyduğumuz ünlü yıldızların fotoğrafları bulunuyor.
Genellikle sinema sahnesinden tanıdığımız oyuncuların yer aldığı kitapta, Winslet otizimli insanlarında “normal” bir hayat sürebileceklerinin vurgusunu yapıyor. Winslet 2009 yılında Fridrik Thor Fridriksson’ın yönetmenliğini üstlendiği İzlandaca çekilen “The Sunshine Boy” adlı belgeselin İngilizce anlatımları seslendirmesiyle dikkat çekmişti. The Golden Hat adlı kitabı hazırlarken dokümanların hazırlanması konusunda da Margret Dagmar Ericsdottir yardım alıyor.
Kate Winslet “The Golden Hat – Talking Back to Autism” adlı kitap amazon.com adresinden sipariş edilebilir. Kitabın satışından elde edilecek tüm gelir, Golden Hat vakfına bağışlanıyor.

1 yorum:

  1. Kate Winslet'i cok severim, proje de cok guzel

    http://stylishtimes.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...