3 Mayıs 2011 Salı

Yeni Gelin Hayalleri

İşten yorgun argın gelip kendini mutfağa atmak 
hızlı hızlı sofrayı kurmak yemekleri hazırlamak, 
sırf doymuş olmak için yemek,
bulaşıkları makineye dizmek,
Bir çok Çalışan Bayan için,
bir an önce kendini kanepeye atıp uzanıp dinlenmek tek amaçtır.
Halbuki daha bir yıl bile olmadı.. Çeyiz alış verişimden bahsediyorum. Nasılda özenle, ne güzel hayallerle almıştık çeyiz bohçasını en küçük ayrıntısına kadar. Hele o söylemesi ayıp yarım milyar verdiğimiz ipek saten gecelik setini... en güzelini almıştım. En pahalısı tabi :)  gelin almak zor tabi :) ben sanıyorum ki her akşam eve geleceğim çilek kokulu duş jelleriyle güzel bir duş, sonra bir inci kadar narin ipek saten geceliğimi giyeceğim. birde onların altına alınan topuklu taşlı süslü püslü ev terliği var tabi.. Onlarıda ayağıma giyip takkıdı tukkudu yeni gelin olarak evimde salına salına gezeceğim. Hayallerin devamında sabahları uyanınca takımın kolları incili dantelli sabahlığını giyip bir güzel kahvaltı yapmak var. Hayallerimden gerçeğe dönüştürmeyi unuttuğum küçük bir ayrıntı ise eve yardımcı almak. Ben böyle vitrin biblosu gibi ipek takımlarımı giyip evde süzülürken yemeği kim pişirip sofrayı kuracak? çamaşırı ütüyü kim yapacak? kahvaltıda menemeni omleti kim yapacak? 

İşte a dostlar böyle bir yardımcı olmadığı için bende bu işleri yaparken çeyizimin nadide parçası takımlarımı leke olursa diye giymeye kıyamadığımdan her gün turuncu puantiyeli, pembe çizgili, bi tayt üzerine uzun tshirt  giyip kendimi salıyorum gidiyorum. Bu ev pijamalarını giydiğimde yandaki gibi taşh olmuyorum tabi :)


Ahh Ahh yeni gelin olma hayalleri... Hayalleri kurmak bile güzeldi. Birde evde yardımcım olaydı iyidi :)

6 yorum:

  1. Karaca haline şükret bence senin bu anlattıkların ancak ve ancak aşk-ı memnularda ve muhteşem yüzyıllarda olur biz halimize şükredelim ki çamaşır ve bulaşık makinasına sahibiz.

    YanıtlaSil
  2. Bak bu konuda haklısın. gece bulaşık makinesinin düğmesine basıp yattım. Sabah kalktığımda dev gibi bulaşık yığını yıkanmış ve tertemiz olmuştu :)

    YanıtlaSil
  3. Anlattıklarını uygulayabilecek tek zaman haftasonu canım. Haftaiçi iş sonrası uygulaması dediğin gibi zor. Ama iş dönüşü uyumlu güzel eşofmanlar, taylar vb genede hoş gözteriyor.

    YanıtlaSil
  4. tabi handecim biraz özen gösterilirse çok şık ev elbiseleri pijamaları var. Eşe bakımlı görünmek lazım nede olsa :)

    YanıtlaSil
  5. her çalışan hatunun hayıflandığı noktayı kaleme dökmüşsün hemde birebir ağızdan..yalnız değilsin başka başka yerlerde olsakta derdimiz aynı...ne yapalım..bu günümüze çok şükür..

    YanıtlaSil
  6. Hahah bende hiç giymedim o takımlarımı, hala durur bir yerlerde ama evde de çok salmamak lazım :)))

    YanıtlaSil

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...