6 Mayıs 2011 Cuma

Hıdırellez

Hıdır ile İlyasın buluşmasıyla 5 Mayısı 6 Mayısa bağlayan gece kış mevsimini geride bırakıp yaza merhaba dedik. Dün gece hıdırellezi kutladık. Küçüklüğümdeki gibi gözüm kara değilmiş artık onu anladım. Küçükken boyumuzdan büyük ateşler yakardık. Korkusuzca koşar koşar ateşin içinden atlardık. Allahım nasıl bir eğlenceydi. O yaşlardayken gece dışarı çıkmak için izin verilen nadir günlerden biriydi hıdırellez. 
Dünde mahalledeki gençler toplandı ateşlerini yaktı. Bayanlar bütün gül ağaçlarını altını kapmıştı. toprağa dileklerini çiziyor, gül dallarına dileklerini yazıp astılar. Egg ben eksik kalırmıyım? Akşam eve dönerken bahçedeki gül ağcının altına oturdum. Başladım güzel bir ev çizmeye. Eşimde anlayamadı yahu napıyorsun orda diye gülmeye başladı. Gül sen gül kocacım dileklerim kabul olursa birlikte güleriz :)))

4 yorum:

  1. sayesinde ressam olduk zaten:) en güzelinden gerçekleşsin dilekleriniz.

    YanıtlaSil
  2. :) umarım bütün dileklerin yerine gelir ve hayat boyu yüzünden bu :) ifade eksik olmaz eşinle ömrünün sonuna kadar hep mutlu ve sağlıklı yaşarsınız dilerim.

    YanıtlaSil
  3. amin amin amin :) Aysuncum ve Aslısıncım :) aynı dilekler sizin içinde geçerli biliyorsunuz. Güzel mutlu ve aşk dolu yuvalarımız daim olsun işallah :)

    YanıtlaSil
  4. Tüm dileklerin geçekleşir inşallah:)

    YanıtlaSil

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...