24 Aralık 2012 Pazartesi

Yılbaşı Alışverişi

Herkeslere günaydınnnnn :) Allahım her son bir başlangıç olduğu içinmidir bilmiyorum ama... Bu yılın son haftasına girdiğimiz için çok mutluyum. Bugün günlerden pazartesi olsa bile mutluyum :)  Cumartesi günü oldukça koşuşturmalı geçti. Öğlene kadar iş yerindeydim. Öğleden sonra İzmir'in kuru soğuğuna aldırmadan çarşıya indim. Çünkü yapılacak çoook işim vardı. Neyse ki oraya koştur, buraya koştur bir çoğunu bitirdim. Tabikisi bütün koşturmaca yaklaşan yılbaşı içindi :) Şimdi öncelikle belirteyim ki; başlıktaki "Yılbaşı Alışverişi" cazibesine kapılıp gelmiş olabilirsin ama ne yazık ki bu alışverişte paletler, abiyeler, şıkırtılar yok! Yazının ilerleyen bölümlerinde hayal kırıklığı olmasın sende sayın okuyucu :) önden belirteyim dedim. Bizim her yılbaşı akşam 6'ya 7'ye kadar çok yoğun geçer ve gerçekten koşturmacadan çok yoruluruz. Bu sebeple iki senedirli ki bu sene üçüncü sene olacak, işten çıktıktan sonra hali hazırla sofrasını kurmuş, içkilerini hazırlamış bir aile dostunun masasında alırız soluğu :) Yani anlayacağınız tamamen spontane kim müsaitse biz ordayız :) Bu sebeple gidilen yer aile dostu kadar yakın olunca gecenin ilerleyen saatlerinde rahatlıkta söz konusu oluyor. Tamam tamam allayıp pullamıcam kısacası yemekten sonra içkisi, sohbeti, oyunları derken PTT'ye (Pijama,Terlik,Televizyon) bağlıyoruz :) Bu sebepledir ki yılbaşı alışverişi için konsept olarak pijamaya yöneldim. Ama bir görün yaniii... yılbaşı için hazırlanan pijama koleksiyonları muhteşemdi. Karar vermek bir o kadar zorken "Allahımm keşke bir kaç gün yılbaşı olsa da farklı farklı pijamalarımı giysem" diyorsun :)
İşte benim tercihim. kırmızı yeşil ekoseli altı, Beyaz üstüne yine ekose ile masklanmış bambiii :) Üzerinin poları  inanılmaz kullanışlı. Dikdörtgen şal kesim. Kollarına atıp sardığında yanlarda iki cebin var ki pijamanın altıyla aynı kumaştan. Çok şık gerçekten. Son olarak da şıklığın tamamlayıcısı ayakkabılar :) Tabi ki ev botları hemde pijamanın takımı olarak kırmızı ve ekoseli kumaştan. Şimdi gelelim mühim bir konuya. Yılbaşı denince herkese ayrı çağrışımlar yapabilir fakat temelinde üç çağrışımı vardır. 
1) Yılbaşı Ağcı 
2) Yılbaşı Hindisi
3) Kırmızı Don
Evet küçüklüğümden beri yılbaşında es geçilmeyen bir ayrıntıdır kırmızı don. Giyersen parayla pulla, şanla şöhretle donancağına, uğur getireceğine, şans getireceğine inanılır. Baya ciddi ciddi anlam yüklenen bir parça olur o gün :) Bende hala ısrarla bu geleneği sürdürenlerdenim. Gezerken de görüyorum yılbaşında bunun için bildiğin bir sektör oluşmuş. Özel kutularda özel modeller var. Seçenekler çok tercih etmek zor. Dediğim gibi tek bir gece yılbaşı olduğu için üzülüyorsun. 
Her sene olduğu gibi bu senede yeni yıl için bir sürü beklentim, hedeflerim, planlarım var. Ama bu sene liste yapmadım. Çünkü geçen senelerde hazırladığım listelere bakıp bir çoğunun gerçekleşmediğini görünce üzülüyorum. Bu nedenle hayatı akışına bırakmak lazım. Elinden geleni yapmak olmayana üzülmek yerine, olanlara sevinmek lazım. Hedefleri büyük, beklentileri küçük tutmak lazım. Mutlu olmak o kadar da zor olmamalı... Hepinize kucak dolusu öpücükler, sevgiler, saygılar canlar ;)



12 yorum:

  1. canımm pijamana ve ev ayakkabılarına bayıldımm güzel günlerde kullan :) Kemeraltında nerden almıştın ayıptır sorması :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım çok teşekkür derim.
      Yalnız kemeraltından almadım.
      Benim görümcemin dükkanı var.
      Karşıyaka çarşısında karakol var. Karakolun karşı sokağına girince hemen sağda STAR İÇ GİYİM mağzası ;)
      Daha ne çeşitler var bir görsen. İnsanın maaşını bırakıp çıkası geliyor :)

      Sil
    2. tamam canım kaydettim yerini ksk'ye gidince mutlaka uğrucam selamını da söylerim :)))

      Sil
  2. pijamalar çok şirinn:) yeni yıldan bir sürü beklentim var Allahımmm inşallah olur:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah her şey gönlünce olur canım :) Zaten insanı hayata bağlayan en önemli unsurlardan biride yenilikler ve umutlar :)

      Sil
  3. Pijamana bayıldıııım.Güle güle,iyi günlerde giy..
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Bende şimdi sizin şevketi bostan tarifinizi inceliyordum :)

      Sil
  4. Pijamalar cok tatlı, takipteyim;)

    YanıtlaSil
  5. Ben işten ayrıldığımdan beri en sevdiğim kıyafetim pijamalarım :) Calışırken de diyordum ki eve bir varsam da pijama-terlik moduna girsem :) pijama ayni zamanda guzel de bir dogumgunu yilbasi hediyesidir. Fazlasi göz çıkarmaz :) neyse uzun lafın kısası yılbaşı gecenizde size iyi eğlenceler şekercim umarim tüm hayallerine yeni yılda kavuşursun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allahım Neso bebeğim nasıl bir duygu? Evde olmak yani. Evde olan sıkılır, dışarıda olan özlem duyar. Karmaşık bir çelişki söz konusu. Ama kesin olan bir şey varsa oda pijamanın içinde herkesin rahat olduğu :) Yeni yıl dileklerin için çok teşekkür ederim bebeğim. bin mukabele :)

      Sil

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...