21 Aralık 2012 Cuma

Yeni Bir Can, Yeni Bir Hayat

Sevgili kuzenimiz ve eşi bombayı patlattı :) Aslında 4-5 senelik evlilerdi. Aile büyükleri en ufak bir şeyden "hahhh işte geliyor dimi? Bebek var dimi" diye radarları sonuna kadar açık beklemedeydi. Ama biz yani ailenin genç çiftleri; hayatın akışına kendimizi kaptırmış o plandan bu plana koşturuyoruz. Dur bu senede öyle yapalım, dur bu sene böyle yapalım diyerek bebek olayını hep bir sonra ki seneye erteliyoruz. İşte bizim Zeynebimiz de akademik kariyerinin başında, yükseğini bitirmiş, üniversitede kadrosunu almış, merdivenleri hızlı ve emin adımlarla tırmanın idealist bir kuzen  :) İki evli çift bir araya gelince çocuk yapma muhabbeti illaki dönüyor :) "Siz ne zaman yapcanız?" , "Biz niye yapalım canım siz evlilikte bizden kıdemlisiniz. sizin önce yapmanız lazım :)" , "Valla bu işin kıdemi olmaz sizin aile daha çok istiyor siz yapın" tarzı geyikler döner dururdu ki.. Bizde oradan biliyoruz daha bir iki sene kariyer planları dolayısıyla çocuk beklemiyorduk :) Ama oturup konuşmuşlar kendi aralarında. "Hayatı planla planla nereye kadar ? Yapacaklarımızın sonu gelmiyor ki.." demişler ve yeşil ışığı yakmışlar :) Gerçi ailede tek beklemeyen de bizmişiz. Her duyan "biliyorduk, anladık, bekliyorduk zaten" tarzında karşılamış :) Biz eşimle şok olmanın ve ailemize katılacak yeni bir can, yeni bir hayatın mutluluğunu doyasıya yaşadık :) Bende evlerimizin yakın olması sebebiyle dedim telefon açıp kutlayamam. Ne öyle ayrı şehirlerde gibi dedim ve akşam soluğu kuzenlerde aldık. Onlar için hazırladığım tebrik kartı ve giderken aldığım, içi badem şekeri dolu bir mavi bir pembe biberonla sürpriz yaptım :) Kartın içine oldukça uzun bir yazı yazdım. Hem anlamlı hemde komik :)  Mutluluk paylaşıldıkça büyürmüş bizimkisi de öyle oldu. Son olarak;
Sevgili Zeynep ve Mehmet, Namı değer yeni Anne ve Baba adayları :) Allah sağlıklı sıhhatli, hayırlı bir evlat nasip etsin sizlere. Eğğ artık yavaştan yavaştan darısı da başımıza diyelim mi bey? :) Şaka bir yana her şeyin hayırlısı tabi ki..

4 yorum:

  1. amin canım.....

    hayırlı cumalar...

    YanıtlaSil
  2. :)) Hahahaa çok tatlı bir post olmuş bu. Herzaman vardır evli çiftlere "ee ne zaman?" sorusu.. Sanki doğurunca sen bakçaksın çocuga :DD Ama minik aile üyelerini biran önce bağrımıza basmak istiyoruz ne yapalım..
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende, bizden çocuk isteyenlere aynen öyle diyorum canım :) "yap yap diyorsun. Yapınca bakmaya gelmeyeceksin, iki sevip kucağıma vereceksin" diyorum hahaha :)

      Sil

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...