21 Kasım 2012 Çarşamba

Kına Gecesi İçin Not

Önümüzdeki yaz aylarında kısmetse, Allah nasip ederse kız kardeşimin düğün telaşı olacak. Eğğ mağlumunuz düğünden öncede kına gecesi yapılacak. Benim en sevdiğim etkinliklerden biri :) Etkinlik derken... hahaha gelenek - görenek - örf - adet hepsini içeren bir gece :) Benim kına gecem gerçekten çok güzel olmuştu. Ama o zamanlar blog aleminde bu kadar paylaşım içinde değildim. Olaya genel bir çerçeveden baktığım için şimdiki bayanların yaptığı gibi ayrıntılı bir kına gecesi yoktu :) Temel amaç: ankara havasından girip, roman havasını "kınayı getir aney" türküsüyle bölüp geceyi halayla kapatmaktı :) Bizde bütün hepsinde üstün başarı göstermiştik :) Ama bu blog dünyası bana çok şey kattı. Kız kardeşimin kına gecesi ve düğünü için aklımda 1001 tane bomba gibi fikir var :) Gelin olacak blog sahibesi arkadaşların yüreğine, paylaşımına sağlık canlarım benim. Bir elbise var. Görür görmez aklıma "bundan harika kına gecesi elbisesi olur" dedim. Siyah straplez bir elbise giyse, tüt deniyor sanırım. Resimdeki gibi belden kemerli kabarık bir tütü hazırlanır. Misafirler gelirken karşılama, hoş geldin beş gittin muhabbetinde sade elbiseyle durur. Gece başlayacağı zaman kemerli tütüsünü takar. Bak vallahi bunu buraya not alayım ben :)

11 yorum:

  1. canım böyle güzel ve değişik fikirlerini hep paylaş olur mu :)) benim de kınam yazın olcak sıyırdım ben de değişik neler yapabilirim diye :))

    YanıtlaSil
  2. Ayy canım benimm :) Paylaşırım tabi :)

    YanıtlaSil
  3. İnsan farklı blogları gezerken birçok şey öğreniyor, ilham alıyor değil mi tatlım? :) kimi zaman aklıma hiç gelmeyecek bir şeyi benimsemiş buluyorum kendimi. Modern kınalar için de o kadar güzel detaylar var ki, dilerim her şey gönlünüzce olur şimdiden mutluluklar diliyorum meleğim :)

    YanıtlaSil
  4. kına gecesi bu..her şeyi kaldırır..zaten tek gece aklınıza gelen herşeyi yapın derim...takipteyim..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten bütün cesarette buradan geliyor morpuanlıpembeçorap :) Bir kere kınan, bir kere düğünün olacak diyorsun cesaretin sazına vuruyorsun;)

      Sil
  5. sadece kınamı,
    her şey için inanılmaz seçenek var bloglarda...
    tütü fikri süper bence,
    kadife kaftana güzel alternatif...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçektende herşey için inanılmaz seçenekler var blog aleminde cep aynası senin gösterdiğin ev dekorasyonları da beni benden alıyor :)

      Sil
  6. ben bu telaşı bu sene çok yaşadım sonrada gidip hem kazıklandım hemde abuk bişey giydim.dilerim aradığını bulursun çok gezme derim kafa karıştırıyor çok gezmek.

    YanıtlaSil
  7. bloglardan ılham almak oyle guzel kı emınım kardesının kınasıda bomba gıbı olacaktır:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blog kardeşliğiyle bende öyle olacağını umut ediyorum :)

      Sil

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...