15 Ekim 2011 Cumartesi

"Yalnız" İlk Gece

Bir ömür boyu birlikteliğe imza attığımız o günden beri hiç ama hiç ayrı uyumadık. Birkaç kere tartıştığımız küs numarası yaptığımız olduysa da gecenin karanlığında beni saran kolların beni ısıtan aşkın oldu. Çoğu zaman senden önce uykum gelir. Sen televizyon izlerken seni öperim yatağımıza giderim. O yatakta tek başıma yatarken, yatak büyür ben küçülürüm. Sanki beni yutmaya çalışır. Uyuyamam. “yaaaaaaaa” diye bir bağırıveririm. Anlarsın sensiz uyuyamadığımı. Gelirsin hemen yanıma.

Dün gece saat bir otobüsüne almıştın biletini. Gündüzden hiç gidecekmişsin gibi gelmiyordu. Düşünmüyordum. Akşamüstü içim daralmaya başladı. Ağzını açtığın an lafı yapıştırdım sana. Elimde değildi. Anlayamadığım bir sinir harbi yaşıyordum. Akşam olduğunda, Gözüme dolan yaşlardan önümü göremiyordum. Bir yandan da yemek için bir şeyler hazırlıyordum. Sanırım hayatımın en kötü makarnasını pişirdim sana.  Yapış yapış hamur hamur oldu. Ama sen sesini çıkarmadın.

“ıımmm doydum valla. Ellerine sağlık aşkım” dedin.

“Ama makarna iğrenç olduuuu” diye ağlamaya başladım. O an için başka ağlayacak sebep bulamadım çünkü. Çocuk gibi “sen şimdi gitcennn. Ben yalnız kalcammm.” Diye ağlamak istemedim. Ne de olsa ben artık büyümüş olmalıyım. Evli barklı kadınım sonuçta.

Annemi kollarımın arasında kaybettikten sonra oldu. Yeni yetme 17 yaşımda genç bir kızdım. İçime işlemişti, Sevdiğim insanları kaybetme korkusu, yalnız kalma korkusu.

Şimdi;

Erkek kardeşim arabasını deli kullanıyor. “Deli-kanlı” nede olsa. Ama ya bir şey olursa?

Kız kardeşimin öz güveni maşallah tavan yapmış. Ama o da “ Deli – çağında” Ya bir şey olursa.

Aslında pinpirikli bir insan hiç olmadım. Ama söz konusu kardeşlerim ve sen olunca…

Bütün akşam sana hizmette sınır tanımadım. Sen şakaya vurdun. “ Oh valla yaa ben hep iş seyahatine çıkayım, üstüme titriyorsun.” Diye gülüyordun. Beni neşelendirmek istiyordun. Bense sana doya doya bakabilme derdindeyken bir milyon kere seni sevdiğimi söylüyordum.

Vakit geldiğinden seni kapıdan uğurlarken bildiğim bütün duaları okudum. Allah işini rast getirsin. Seni bütün kötülüklerden korusun. Sağ sağlım gidip gelesin diye.

Sen yanımdayken sanki seni gönül rahatlığıyla koruyorum. Sen şimdi uzağa gidince seni koruyamayacağım.

Bir gecede melankoliğe bağladım. Bunalıma girdim. Gecenin birinde açtım “gün akşam oldu” dizisini elimde peçete tek gecelik yalnızlığıma ağladım. Belki de içimde geçmişin acısıyla biriken gözyaşları vardı. Onları tazeledim. 

5 yorum:

  1. insanlari karakterlerini hayat olusturuyor demekki. bu yazida kendimi gordum... ben de bir donem gece yata yatinca kocam sigara iciyor diye' kardesim gurbet ellerde yalniz diye aglardim.. sonunda o sigarayi birakti. kardesimin de orda mutlu oldugunu kabullendim.. ama bunlar hep birseylerden aciga cikiyor.. dedemi kaybettim, akciger ... den. o gun kaybetmenin ne oldugunuogrendim. kimsenin yanimda sonsuza kadar kalmiycagini.. ama o melankolik donemi atlattim cok sukur. en guzel o duruma kendini alistrimaya calismak. yani onlari kaybedecegini dusunerek yasamayip. evet onlkar da gidebilir ben de kader. ama ben onlar giderse de yasayabilirim demek.. yani kerkes yasiyor. unutuluyor. bunu en iyi sen bilirsin. acisi kaliyor ama yasaniyor. demekki daha olmamis seyler icin onceden uzulmek delilik.. sen guzellikeri dusun. bir de acaba sua nda hormonlarin normal mi? malum o gunlkerde de acayip oluyoruz:))

    amma yazdim' umarim kocacin cabucak gellir kollarinda uyursun gene...

    YanıtlaSil
  2. Allah kavuştursun canım..ilk gidişler hep zor oluyor sanma her gidişinde böyle hissedeceksin, ben çok sık yaşıyorum bu anlattıklarını..bizim hasretliğimiz yeni bitti çok şükür darısı senin başına..sağlıkla gidip gelsin eşin :))

    YanıtlaSil
  3. kıyamam nası duygulandım...Sen hep çok sev ve güzel şeyler dile... Güzel şeyler düşün olur mu?

    YanıtlaSil
  4. Bi tanem nasıl da içim burkuldu okuyunca yüreğinden kopan o satırları :(( kıyamam sana ben, ikizimden bu yaşa kadar ayrı kalmadım diye ben bile gün içinde 50 kere düşünüyorum onu sen çok haklı olarak annenin kaybından sonra kardeşlerini düşünüyorsun. Eşin tez zamanda döner inşallah seyahatinden yine sıcacık sevgisi ile sarar sarmalar seni...

    YanıtlaSil
  5. Gözlerim doldu resmen,Allah sizi bir ömür ayırmasın inşallah..

    YanıtlaSil

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...