23 Haziran 2011 Perşembe

Türk Filmleri

Çok küçüktüm. İlk okul falan... Yaşıtım her çocuğun çizgi film izlediği yaştayım. Bütün arkadaşlarım, yaşıtlarım çizgi film izlerken ben Türk filmi izliyordum. Neden bilmiyorum. Birinin yönlendirmesi falan da olmadı. Televizyonu her açtığımda ilk bi Türk filmi var mı diye kanalları kolaçan ediyordum. Eğer birine denk geldiysem oturup izliyordum. Yok bulamadıysam ondan sonra çizgi film açıyordum. 9-10 yaşında çocuğum... Yeşilçamı çizgi filme tercih ediyorum. Yeri geliyor "Ah Nerede" ile katıla katıla gülüyorum. Yeri geliyor "Selvi Boylum Al Yazmalımla" hüngür hüngür ağlıyorum. Bir süre sonra annemle babamın dikkatini çekmiş benim yeşilçam izlemem. Bir iki uyardılar. Yavrum izleme bunları çizgi film izle. Agg bak ne güzel Tom ve Jery var. Yok Ayşecikle Ömercik var onu izlicem. Sonra zamanla ben sabahtan akşama izler oldum Türk filmlerini. 
Babam televizyonu yasakladı onları izlememem için. 
"Yahu bu yaşta çocuk ne izliyor şunları anlamıyor ki birde oturup ağlıyor. Yasak sana televizyon. Git kitap oku."
Ben yine her fırsatta izlemeye devam tabi. Büyüdüm biraz... Ortaokuldayım. Ama değişen bir şey yok. İzlediğim bir Türk filmini 3.- 4. kez izliyorum. Ama hala Türk filmi izliyorum. Derken lisedeyim. Hala Yeşilçamla iç içeyim. Kimi zaman yasaklar kimi zaman zorla kanal değiştirmeler.
 "Yeter kızım yeter bıktık senin şu Türk filmlerinden. Hadi bir kere izliyorsun tamam da... Aynı filmi neden 3 kere 5 kere izliyorsun?" 
Uzanmışım koltuğa Filiz Akın karşımda.. Babam salona gelir "Allah aşkına bu filmi kaçıncı izleyişin söyle 5 mi? 10 mu?" Bende cevap yok!
Derken lise bitti. Üniversite sınavlarına girdim. Puanım geldi. Tercihlerimi yaptım. Sonuç kağıdım geldi.
....... Üniversitesi - İletişim Fakültesi -  Radyo Sinema Televizyon Bölümü
Adam olacak çocuk küçüklükten mi belli olurmuş bilmem ama benim ne olacağım küçüklükten belliymiş. Okula kayıt yaptırıp geldiğimde babamla çok gülmüştük. "Belliydi zaten bu bölümü okuyacağın. taa küçüklükten belliydi." Bir çok sınavda o izlediğim filmlerin önermesi, yönetmeni, dönemiyle ilgili sorular çıktı. Mutluydum. İzlediğim her film, okulda bana yol göstermişti.


2 yorum:

  1. Hehehe süpermiş gerçekten hikayen :)) Bölümünü de severek okumuşsundur diye düşünüyorum. Ben de bayılırdım Türk Fİlmlerine ve kardeşimle uzun yaz günleri defalarca izlerdik, o filmlerden aldığımız tat hala aklımızda :)

    YanıtlaSil
  2. ne'de güzeldi o filmler,eskilerde okadar cok izlenirdi ve tv'ye koyulurduki artik dizilerden firsat gelmiyorki tatlim:)

    YanıtlaSil

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...