28 Haziran 2012 Perşembe

Kızınız Hamile !!!


Sağlık bakanlığının, Aile Hekimliği Yasası gereğini öne sürerek başlatmaya çalıştığı yeni bir uygulama var. Vatanımıza, milletimizi hayırlı uğurlu olsun. Efendim bu uygulama gereğince sağlık bakanlığı laboratuardan hamilelik testi pozitif çıkan kişilerin listesini ve iletişim bilgilerini istemeye başlamış.  Artık gebelik testi yaptıran bayanın sonuçları kendisine ve babasına cep telefonu mesajı olarak bildirilecekmiş. Yok yok yanlış okumadınız. 
KENDİSİNE ve BABASINA !!!
“Tebrikler Kızınız Hamile”

Sağlık Bakanlığının bu uygulamadaki amacı; Aile Hekimliği Yasası gereğince aile hekimlerine verilen anne-bebek ve çocuk sağlığını izlemek. Aile hekimleri kendilerine bağlı hamile olanların hamileliklerinin sağlıklı geçmesini izlemek, doğumdan sonra da bebek ve çocuk sağlığını izleyerek doğru yöntem ve tedavilerle sürecin sağlıklı yürümesini sağlamakla görevlidir. Özel hayatın gizliliğini ifşa etmek ne demektir. Kürtaj ve sezaryen tartışmasından sonra birde bu çıktı şimdi.  Bu kesinlikle bir bayanın özeline müdahale etmektir. Bizler kadın olarak istediğimiz kadar “Benim Bedenim, Benim Kararım” diyelim. Sesimizi duyan yok ! Pozitif çıkan gebelik test sonucumuza göre aynı anda devlet Kayıtları ve babamızın cep telefonu bilgilendirilecek. Bu durumun yol açabileceği dramları düşünebiliryormusunuz? Evli olmayan bir bayanın hamile kaldığını düşünün. Şüphe üzerine gidip test yaptırıyor. Eğer hamile kalmışsa bunu kendisiyle birlikte aynı anda babası da öğreniyor. Bu durumu namus davası yapacak, töre cinayetine dönüştürecek o kadar çok insan olabilir ki…

Devletin bu pozitif sonuçları kayıt etmesi nasıl bir şey anlayamıyorum. Bence kesinlikle kişinin kendi izni olmadan kimseye bu özel durum haber verilmemelidir.

Ayrıca şu da var ki… benim bir çok yakınım ailelerine dahi test sonucuna göre haber vermiyor. Biraz bekliyorlar. Bebeğin kalp atışları duyulunca her şey yolunda sağlıklı bir gebelik olarak netleşirse çevreleriyle veya aileleriyle bu hamilelik haberini paylaşıyorlar.

Özel Hayat, oldu Yalan Hayat

8 yorum:

  1. gerçekten çok saygısızca bir uygulama bu. özel hayata aşırı müdahale başladı ve artık bu çok sıkıcı olmaya başladı!

    YanıtlaSil
  2. Sıkıcıda ne demek canım. Ben bir kadın olarak geleceği net olarak göremez oldum.
    Benim nikahım var kocam başımda. Beni ilgilendirmez diye düşünemem.
    Bu hayatta hata yapan insanlar olabilir. Yaptıkları hataların bedelini bu tarz uygulamalarla canıyla ödeyecek insanlar var.
    Bu hazmedilemez bir durum!!

    YanıtlaSil
  3. evet canım çok doğru diyorsun bunu canıyla ödeyecek insanlar bile olabilir. aklım almıyor neye dayanarak bunu yapıyorlar. nüfusu töre cinayetleriyle azaltmak mı bunların amacı?

    YanıtlaSil
  4. canım konuyla çok alakasız olacak ama butik aksesuar senin mi? bana yerini tarif eder misin eğer seninse. bizim ofis de alsancakta bu yüzden öğrenmek istedim

    YanıtlaSil
  5. Canım benim değil çok yakın bir arkadaşımın.
    Tam olarak adresi: 1479 Sokak No:5/A Alsancak, 35220 İzmir
    Açık adres olarakta: Kıbrıs şehitlerinin sonuna doğru Comfort diye köşede bir ayakkabıcı var. Onun oradaki sokakta romanya konsolosluğu var. Romanya Konsolosluğunun az ilerisinde de Boutique Accessories var. Kapısında Pembe tentesi var. ferforjeli beyaz kapısı olan güzel dükkan :)

    YanıtlaSil
  6. canım cevap için teşekkür ediyorum :) senin olsaydı kesin ama kesin gelecektim çünkü seni görmeyi uzun süredir istiyordum :) ama illaki bir gün buluşuruz :)

    YanıtlaSil
  7. :) Ayy canım bunu hiç düşünmemiştim. Yani beni görmek için gelmek istemeni :) Çok mutlu oldum. İnşallah kısmet olur buluşuruz görüşürüz:)

    YanıtlaSil
  8. :))) inşallah canım :) en kısa zamanda görüşeceğimizden eminim ben ;)

    YanıtlaSil

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...