3 Ağustos 2011 Çarşamba

Turunç 'Cennetin Köşesi'

Marmaris'ten çıktık yola İçmeleri geçince önünüze koskocaman bir dağ çıkıyor. Daracık çok çok virajlı bir yolu var. Başlıyorsunuz dağa tırmanmaya. Önce "vayy canına çok güzelll" çamların kokusu, kuşların cıvıltıları arasında arabayla yavaş yavaş tırmanırken dağa... Mis gibi doğanın kokusu sizi büyülüyor. Derken, dağın zirvesine iyice yaklaştığımızda benim yüreğim ağzıma gelmeye başlamıştı. O kadar yüksekte ve o kadar virajlı yolda uzaklara baktığında enfes bir Marmaris manzarası hemen önüne baktığında ise dev uçurumla burun buruna geliyorsun. Gerçekten heyecanlıydı. Çıktık dağı bir de inmesi var tabi. Bir çıktığın yol kadar da iniyorsun. Allahım diyorum ne var bu dağın arkasında :)
İşte dağın arkasında saklanmış cennetin bir köşesi Turunç
Denize uzanan dağların arasında Turunç koyunu görünce tamamdır dedik. Bu dağı tırmandığımıza değdi. Bir gün önce Marmaris'ten telefonla rezervasyon yaptırdığımız oteli bulmakta hiç zorlanmadık. Yol bizi kendiliğinden otelin önüne çıkardı. Otelimiz 3 katlı Butik otel tarzında bir yerdi. Plaja sıfır olması beni benden almıştı zaten :) Otelin giriş katını lobi ve plaja bakan bölümünü restoran yapmışlar. Restoranın üstünde iki katta ise güzel odalar. Zaten otel Turunç koyunun tam ortasında kalıyordu.
İşte otelden Turunç koyu görünümü.
 Koyun sağ tarafı...
ve sol tarafı...
Deniz tertemiz, sıkış tekiş bir kalabalık yok. Sakinlik ve huzur hakim. Dinlenmek için ideal bir yer. Odamıza yerleştik. Balkonda biraz oturduk ki manzarasıda güzeldi. İşte bir iki kareyle odamızın balkon manzarası...
Sonra ki 3 gün boyunca burada çok güzel bir tatil yaptık. 
Tatilin keyfini doyasıya yaşadık :)
Ve bir tatilci blogger geleneğini bende yerine getirmiş oldum bu fotoğrafla :)
Kumsala Aşkımızın imzasını atmadan olmazdı ama...
Vuwwww romantizim hat safhada :)









5 yorum:

  1. Turunç nasıl biyerdir diye düşünürken bu post bana ders oldu harikaymış ya resimlere bakıp bakıp ah çekiyorum.

    YanıtlaSil
  2. ben orda Turunç Otel'de kalmıştım, Marmaris'i çok severim ama Turunç koyunun mazarası ve denizi bir başka güzeldi. Ben gideli çok oldu ama güzelliğinden bir şey kaybetmemiş demekki :)

    YanıtlaSil
  3. Canım biliyor musun,ben küçükken,sürekli marmarise giderdik ama öyle böyle değil,yani birkaç ayda bir muhakkak giderdik çünkü orada tanıdıklar vardı ve onların evinde kalırdık...o kadar duygulandım ki bu postu görünce :) turunç o zamanlar tam bir köydü,portakal ağaçları filan vardı,doğru düzgün hiçbir şey yoktu ama turunç oteli vardı,orada havuza girdiğimizi hatırlıyorum :) kimbilir nasıl değişmiştir di mi?artık köylüğü kalmamıştır..çok duygulandım,beni o günlere götürdün,teşekkür ederim :))

    YanıtlaSil
  4. iyi tatiller.
    fotoğraflar huzur verici ...

    sevgiler
    http://habinos.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  5. Tatlım her sene Marmaris'e giden birisi olarak (14 senedir) henüz Turunç'u görmedim desem ne düşünürsün bilmiyorum :) bu sene için onu da yazdım bir kenara. Otelinizin manzarası muhteşem gözüküyor, o deniz ve doğa saklı bir cennet gibi :) Ben de tatilde imzamı kumlara atacağım çok özendim :P


    http://gizliteras.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...