5 Ağustos 2011 Cuma

Marmaris'ten Nokta Atışları

Tatilimizin 4. günü yıldırım hızıyla ve büyük bir sürprizle görümcemin düğün haberini aldık. Tatile çıkmadan önce her şey yerli yerinde monoton bir haliyle bıraktığımız ailemiz bir hafta içerisinde baya bildiğiniz düğün organizasyonu yapmışlar :) Biz haberi alınca bir şok olduk zaten. Nasıl ya? eeğ biz daha tatildeyiz. Gidecek çok yer vardı. Ne yapacağız Ne edeceğiz falan derken hadi bakalım dedik ve taktık vitesi 5'e hızlandırılmış bir tura çıktık :) Buyurun fotoroman tarzında son hız yaptığımız nokta atışlarımız...
Öncelikli durağımız Kızkumu... Hakkında çok çeşitli hikayeler anlatılan Kızkumu'nun özelliği denizin ortasına kadar kumdan bir yol olması... Neredeyse karşı kıyıya yürüyerek geçebiliyorsunuz. Fakat sağ ve sol taraf inanılmaz derin. Sadece düz bir kumdan yolu izliyorsunuz. Benim kot tulumum neredeyse tatil boyunca üzerimden çıkmadı. O kadar rahattı ki... Gerçi bol dökümlü bir kesimi olduğu için biraz kilolu gösteriyor :) ama tatildeyiz kim takar kiloyu ;)

Oradan devam ettiğimizde Orhaniye'ye gittik. Zaten bir kaç kilometrede bir enfes koylarla karşılaşmak mümkün.



Orhaniyeden sonra Selimiye geliyor. Selimiye küçük bir sahil kasabası olmasına karşın ünlülerin uğrak yeri. Minik bir limanı var. 5-10 masalı şirin restoranları var. 
Selimiye'den devam ettikten sonra eşimin asıl hayali olan yere geldik.
Bozburun
Eşim askerliğini burada yapmış. Bilirsiniz erkekler ister uzun dönem yapsın ister kısa dönem.. Yıllarca askerlik anılarını anlata anlata bitiremezler :) Nasıl heyecanlıydı Bozburuna vardığımızda. İndik dolaşıyoruz. Her köşesinden bir hatırası canlanıyor başlıyor anlatmaya. Bende böyle küçük kendi halinde bir kasaba bekliyordum. Fakat küçük ve hiçte kendi halinde olmayan aksine sosyetik oldukça lüks ve birbirinden güzel yatların demirlediği bir kasaba çıktı :) İşte aşağıdaki resimde eşim Bozburun jandarma karakolunun önünde :)
Eşim askerliğini yaptığı sırada biz tanışmıyorduk bile. Bu yüzden onun anılarına ortak olamadım. İşte ne biliyim sana şurda mektup yazmıştım. Şu ankesörlü telefonla seni arardım.Şurada oturur seni düşünürdüm gibi beni ilgilendiren hatıralar yoktu :) Olmasını o kadar çok isterdim ki... Yok yokkkkk öyle hatıralarının baş rolünde öyle başka bir kız falanda yokmuş rahat olun Aşkım askere gittiğinde bekarmış :) Dönüşte beni bulmak için vatani görevini tamamlamış gelmiş :) Yalnız küçük bir ayrıntı var Jandarma karakolunun önü. Eğer ki askerlikte  eşimi bekliyor olsaydım bu jandarmanın konumu askerlik dönemini biraz kıskançlık krize sokabilirmiş :) Bakınız eşimin yeri gelip kapıda nöbet tuttuğu Jandarma karakolunun hemen önü:
:) 
Bu nedir dedim yaa :) Böyle karakolmu olur? Ne yapıyordunuz burada? Üstsüz güneşlenen turistleri mi denetliyordunuz? "Vallahi hayatım askerliğin ilk haftası annemi arayıp hawai şortumla güneş gözlüğümü göndermesini söyledim" demez mi? Hahahaha bu Bozburunda hakikaten çok eğlendik yahu :) Nasıl olsa askerlik bitmiş beyefendide gelmiş benim olmuş. Rahat rahat gülüp eğleniyorum tabi :)
Tatil bitti sanıyorsanız yanılıyorsunuz :) Fakat bu post çok uzadı devamı için ayrı bir post hazırlayacağım.
Bu nedenle bu son fotoğrafımda tatilin anlam ve önemi için gelsin.
Bu satıra kadar beni okuduysan arkadaşım çok teşekkür ederim. Anılarımı paylaşmaktan çok mutlu oluyorum umarım sende keyif almışsındır :) Hadi bakalım bir sonra ki postta görüşmek üzere ;)

6 yorum:

  1. ne keyifli bir tatil olmuşş böyle :) bende iple cekiyorum wallaii, darisi basimiza..

    YanıtlaSil
  2. vallahi yorucu ama bir o kadarda keyifli oldu canım. Darısı başıma dediğine göre artık mavi sular seni bekliyor :)

    YanıtlaSil
  3. Ne güzel bir tatil olmuş :) Bende sabırsızlanıyorum artık tatil için :)

    YanıtlaSil
  4. Aaah Marmaris :) nasıl özlemişim anlatamam, postun sayesinde hasret gideriyorum :)

    YanıtlaSil
  5. Hızlandırılmışı turu okurken 20 gün sonra orada olacağımı düşündüm ve selimiye'ye kesinlikle gitmeye karar verdim :) Askerliği Bozburun'da yapmak şahaneymiş gerçekten önünde plaj olmasına koptum tatlım :))) çok keyifli bir post yazın en güzel yanlarından biri de tatil postları güzelim, insan bitmesin istiyor! :)


    http://gizliteras.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  6. Şu ismimden dolayı sana saygıderğer sayın karaca dememek için zor tutuorum kendimi:))

    fotoğraflar harika

    YanıtlaSil

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...