10 Temmuz 2013 Çarşamba

Evden Gelin Çıkıyorrr

Bir önceki yazımda kız kardeşimin kına gecesini yazmıştım. Sıra geldi "gelin alma" yazısına. Erkek tarafı Marmaris'ten geldiği için kınaya git gel, gelin almaya git gel olmasın diye kınayı gündüz yaptık. Sonrasında kız kardeşim gelinliğini giydi ve evden gelin olarak çıktı. Bizde eğer erkek kardeş varsa gelinin kuşağını o bağlar. Erkek kardeş yoksa kızın babası bağlar. Bizim de ikizlerin eşi aslan parçamız var. Benim Kuşağımı bağladığında benim koptuğum an olmuştu. O kadar duygulu bir an ki... Gözlerim akvaryum gibi yaşla doldu. Önümü göremedim yani o derece. Makyajım akacak diyede ağlamamaya çalışıyorum. Ama baktım dayanamayacağım, yaşlar akacak bari dedim öne doğru eğileyim de yaşlar direk yere düşsün. Yanağımdan süzülüp makyajımı bozmasın hahaha allahım yarebbim o an neler düşünüp planlıyorum o allak pullak aklımla. Eşimde ben yere doğru eğilince bayılıyorum zannetmiş. Koştu koluma girdi :)) Haydii kız kardeşimi anlatacaktım kendi gelin alma olayına daldım. Neyse efem kız kardeşimin kırmızı kuşağını da ikizi, erkek kardeşimiz bağladı. Tabiki o duygusal an kızçemide vurdu ve dayanamayıp ağladı. 
Ben dururmuyum bende ikigöz iki çeşme ağlıyorum. Sonra gelin kızımızı şöyle bir köşeye aldık. Erkek kardeşime dedim "hadi bakalım kardeşim gel kapıyı tutcaz" Damat kapıda bekliyor tabi. Biz iki kardeş kapıyı tuttuk. Damat baktı "Hanginiz patron öncelikle" dedi. Bende "Sen sırayla başla bakalım. İçeride gönlünü kaptırdığın ve koluna takıp evden çıkarmak istediğin bir gelin var!! Pamuk eller cebe damat" dedim hahaha :) 
İşin parasında değiliz tabi. Maksat adet yerini bulsun. İşin eğlencesi olsun. Amma ve lakin öyle 50-100 lirayada kapı açacak değiliz herhalde :) Sonuç itibariyle damat pamuk elleri cebe attı bizi de ikna etti, kızımızı taktı koluna çıkardı.
Umarım bir ömür boyu elleriniz hiç ayrılmaz. 
Kardeşlerimi nasıl sevip-sayıyor, koruyup-kolluyorsam, 
her an üstlerine titriyor-iyilikleri ve mutlulukları için her şeyi yapıyorsam...
Bundan sonra sende benim bir kardeşimsin ve aynı şeyler senin içinde geçerli olacak.
Allahım sizi zorluklarla sınamasın, bir ömür boyu şükredip mutlu olacağınız bir hayat nasip etsin.
Sizi çok seviyorum canlırım.





13 yorum:

  1. Amin... Tek döktükleri gözyaşı mutluluktan olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel bir temenni Sinem çok teşekkür ederim

      Sil
  2. ömür boyu mutlu olsunlar, sadece mutluluktan ağlasınlar;) darısı ikizlere;)

    YanıtlaSil
  3. ayyyyyy:) amin....
    instagramdan takip ediyordum zaten çok özel anlar..blog aleminde de unutulmayım dedim sana bi gözükmek istedim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayy vallahi yaz geldi ayrı düştük nerelersin. Geçen çok güzel bi tatil postu yapmışsın harikaydı ben henüz çıkamadım tatile içim gitti vallahi :)

      Sil
  4. Ne güzel yazmışsın, gerçekten duygulu anlar aile evinden çıkıp gitmek :/ Kardeşine ömürboyu mutluluklar dilerim canım :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kendim için ayrı bir duyguseline kapıldım. Kız kardeşim evden çıkarken apayrı bir duygusallık... Ama sırada erkek kardeşim var :) Artık kısmetse zamanı gelince biz gelin alıp gelcez hahha :) çok teşekkür ederim canım.

      Sil
  5. Tüm güzel günler kardeşiniz için olsun ve hep mutlu olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim

      Sil
  6. canım benım once kocaman amınn dıyorum yazdıkların ıcın... sonra kardeslerın para alması aglamalar uzaktan komık ama ııcınde cokk huzunlu anlar...en sevdıgım en keyıflı olan geleneklerımızın yasatılmaı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçekten yaa o an yaşarken salya sümük oluyorsun sonra fotoğraflara bakarken gülüp yok artık hahahah diye gülüyorsun :) hayat işte ;)

      Sil
  7. Ah o evden çıkma anları yok muuu :) Ben tanımadığım bir gelin bile çıksa evden ağlıyorum :) Allah mesut etsin yeni çiftimizi :)

    YanıtlaSil

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...