28 Haziran 2013 Cuma

Kardeşimin Kına Gecesi

YÜKSEK YÜKSEK TEPELERE EV KURMASINLARRRRR
AŞRIII AŞRII MEMLEKETE KIZ VERMESİNLERRRR
Bir önceki postumla iki buçuk aydır süre gelen sessizliğimi bozdum ve size kız kardeşimi evlendirdiğimi söylemiştim. İlk olarak kına gecesinden başlamak istiyorum. Bizde nişan, kına gibi etkinlikler baba evinde aile ve yakın eş-dost arasında yapılır. Hatrı sayılır derecede büyük. Aşağı yukarı 40-50 kişi ağırlanıyor. Kız kardeşimin kınası içinde mekan olarak baba evindeydik. Zaten şöyle bir durum oldu; erkek tarafı Marmariste, şimdi toplanıp kına gecesine gelecekler, dönüp bir daha gelin almaya gelecekler ve onlar için çok zor olacaktı. Bizde iki aile oturduk konuştuk. Kınayı gündüz yapalım. Akşam üstü kına bitince kardeşim gelinliğini giysin ve erkek tarafı gelini baba evinden çıkarsın diye anlaştık. Bu sebeple kınamız gündüz oldu. 

Öncelikle kardeşim kınada ne giydi???
"Ablacam bindallı zaten kırmızı. Ben kına elbisemide kırmızı giymek istemiyorum" dedi. Tabiki gelin ne derse o olur canım sen bilirsin dedim :) Kendiside gitmiş gezmiş dolaşmış ve yukarıdaki mint yeşili mini elbiseyi ve ayakkabıyı bulup almış. Kına evde olacağı için uzun bir abiye almak istemedi. Bence çokta güzel oldu prensesim.

Öncelikle baya bir oynadık. Göbekler attık. Eğlendik. Sonra kız kardeşimi yukarı çıkartıp bindallısını giydirdik. Nedimelerden oluşan kızlara da duvakları dağıtıldı. Burada çıkmamış ama tül lastikle ele geçen tabaklı mumlar dağıtıldı. 
Artık kına yakma zamanı gelmişti. Kınayı çoğu kimse olmaz dese de, Allaha şükür bende mutlu bir evlilik yaptım. Canımdan çok sevdiğim kardeşimin kınası ben yakacağım dedim ve kınayı kardım. Tepsiye koydum. Mum ve maytaplarla süsledim :)
-*-
Haydi Kızlar Kalkın Göbek Atmaya 
Oynamanın Geldi Vakti Saati 
Haydi Kızlar Kalkın Göbek Atmaya 
Hepimizin Neşesi Kına Gecesi 
-*-
Hem ağlarım
Hem giderim
-*-
Kaynanası Altınını Hazırlar 
Gelinin Avucuna Koyar 
Ağlamasın Gelin 
Göz yaşını Silin 
Bu Gecenin Ecesi O 
-*-
Daha önceden takip edenler bilir. İkiz kardeşlerim var benim. Biri bu güzel gelin kızımız ikizide erkek. Ben kardeşlerimin hem ablası, hem annesiyim. Hal böyle olunca Yüreğime bir kor düştü. İçim yangın yeri oldu. Ağlamayım diyorum yaşları tutamıyorum. Yaşları bırak hıçkıra hıçkıra ağlamak istiyorum. Sarılmak ve bırakmamak istiyorum. Biliyorum sevdiği insanla evleniyor. Çok ama çok iyi bir ailesi olacak. Ama işte kına gecesi böyle duygu seli bir etkinlik. Maneviyatı çok yüksek. İnsanı kah oynatıyor, kah ağlatıyor. Ne oynadık, ne oynadıkkk...  Ne çok ağladık, ne ağladık... Duygular şelale oldu resmen. Sonra kına yakılcağı sırada ben zaten ağlamaktan ve ortam ambiyansından gerilmişim. Baktım kız kardeşimde çok ağlıyor. Dedim bi şey yapıp dikkat dağıtmalıyım. Ben kafamı kaldırdım. "GELİN ELİNİ AÇMIYORRRRR" diye avazım çıktığı kadar bir bağırmışım (-mışım diyorum çünkü sonra videoda farkettim nasıl bağırdığımı) :) herkes birden ağlamayı kesti "noliyor yahu" diye bana baktı. Bende tekrar bağırdım. "GEE-LİNNN ELİNİ AÇ-MI-YORRR" Herkes bir güldü :) Kayınvalide geldi altını avucuna koyacak, bizim kız "ablaa açayım mı avucumu?" diye bana soruyor hahaha :) "aç ablacım aç" dedim. Altını koyduk kınasını yaktım. 

Allahıma binlerce kere şükürler olsun ki bana hayırlısıyla kardeşimin kınasını yakmayı nasip etti. Hayatta en çok istediğim şey, kardeşlerimin de benim gibi mutlu bir yuva kuracakları iyi bir eş ve aile bulmalarıydı. Çok şükür duamın biri kabul oldu. Sıra ikizlerimin erkeğinde ;)

Kına yakıldıktan sonra kızkardeşim bindallının fesini çıkarttı ve benim kendi ellerimle hazırlamış olduğum kına tacını taktı :) Aslında çarşıda kırmızı taçta vardı ama bir türlü içime sineni bulamadım. Bende gittim bir metre kırmızı tül aldım. Evdeki gelin tacıma dikmeye karar verdim. Tülü altı uzun üstü yarısına gelecek şekilde ikiye katladım. taca göre katlama yerinden başladım sık drape dikmeye. Yok yok makinada değil elimde diktim. Sonra drapeler olunca drapenin dikiş yerlerinden taca diktim. Sonuç olarak ortaya mis gibi bir gelin kız için kına tacı çıktı. (fotoğrafta ağlamaktan yüzü şişmiş yaa :( Ama gelin bu "hem ağlarım hem giderim" der :))
İnstagramdan takip edenler bilir. Yapım aşamasında fotoğraf paylaşmıştım. Şimdi sizlerlede paylaşayım. Aşağıda görmüş olduğunuz kutuları "kına çerezleri için yaptım. A4'e çıktı alıyorum. Kesiyorum. Katlıyorum. Yapıştırıyorum. Sonra kiloyla aldığımız kına çerezini ağzı cırtlı küçük poşetlere koyup bu kutulara yerleştirdim. Kına yakıldıktan sonra herkese dağıttım. Nasıl beğenildi tahmin edersiniz :) çok uğraştırıyor ama kesinlikle değer.
Evett sustum sustum şimdi de anlat anlat bitiremiyorum canlar :) Ne kadar uzun bir post oldu. Ama dediğim gibi anlam ve önemi çok büyük bir etkinlik kına gecesi. Annemizin hayatta olmaması sebebiyle normalden biraz daha fazla ağlamış olabiliriz ama inanınki insan yanında olduğunu hissediyor. Sanki o da izliyor ve mutluluğumuzu hissediyor. Her ne kadar hayatta olup elini tutamasakta yaşasaydı bizimle gurur duyardı. Ağladık ama bir o kadar da eğlendik. Oynadığımız roman havalarının, mezdekelerin fotoğraflarını koymadım meselaa :)) Son paragrafa kadar okuyup geldiyseniz, mutluluğumu benimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim.  

Bir sonraki postta:
BABA EVİNDEN GELİN ALMA

herkese sevgiler, saygılar...
*_*




10 yorum:

  1. hayırlı uğurlu olsun...
    Allah mutluluklarını daim etsin...

    YanıtlaSil
  2. Mutluluklarım dilerim kardeşine :)

    YanıtlaSil
  3. Kardeşin musmutlu olsun canım anneciğinin mekanı cennet olsun..

    YanıtlaSil
  4. CANIMMMMMMMMM COK COK MUTLU OLSUN INSALLAHHH.. ANNECIGININ DE MEKANI CENNET OLSUN GRCEKTEN COK AMA COK GURUR DUYRDI EMINIM..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kokoşum Kelebekim çok teşekkür ederim Gerçekten içim çok rahat üstüme düşen herşeyi yaptım çokta güzel oldu şükür...

      Sil
  5. bütün detayları ıg den gormustum kardesın tıpkı melek ıle prenses karısımı gıbı ıdı ınsallah bır omur boyu mutlu olurlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. üzülerek söylemek gerekirse instagram blogun biraz daha önüne geçti. Her an yaşanılanlar daha seri bir şekilde ıg'den paylaşılıyor :) Melekle prenses karışımı dimi ne de olsa bana çekmiş hahaha :) çok sağol grace tşk ederim ;)

      Sil

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...