4 Temmuz 2012 Çarşamba

Baby Shower Süslemeleri

İlk olarak davetiye çizimiyle başladım. Renkli, cascanlı capcanlı fikirler kafamda uçuşurken, öncelikle sevgili dostumu çizeyim dedim. Sonra davetiyede bebeğimizi konuşturmalıydım. Çünkü bu biryerde onun için düzenlenen bir partiydi :) Konukları çağırmak da ona düşüyordu :) İlk zamanlar cinsiyeti belli değilken, bulutta konuşan bebek emziksiz ve saçındaki aksesuar yoktu. Erkekse mavi üzerinden gidecektim. Bir prensesin geldiğini haber alır almaz benim tasarımda netleşti zaten. 
Daha sonra anne ve bebek karakterini temel alarak bir çok ayrıntı hazırlamam gerekiyordu. Belirlediğim davetiye temasını bozmadan bir bütünlük yakalamak istedim. Bu nedenle tarih ve yer ibarelerini kaldırıp aynı tasarımı afiş olarak bastırdım ve salon kapısını süslemede kullandım.
Yine aynı renk tonlarını kullanarak isim kartlarını hazırladım. Tabi bu hazırlık için bebeğin ismini netleştirmeleri bekledim. Allahtan fazla beklememe gerek kalmadı. Çünkü Derin Su ismi akıllarındaymış. Fakat hazırlıklarım son sürat devam ederken, bir son dakika haberi aldım. Bebeğin annesi Su'dan vazgeçmiş. Sadece Derin olacak demiş :) Sağ olsun Eşi hemen beni haberdar etti. Ufak tefek değişikliklerle çalışmalarımdan Su'yu kaldırdım. Derin üzerinden devam ettim.Kare olarak tek tek hazırladığım D-E-R-İ-N harflerini kurdalelerle birbirine bağladım. Sonrada kornişten perdeye astık.
Renk temasını bozmadan pipetleri süslemek üzere kelebekler bastım ve tek tek kesip pipetlere yapıştırdım. Daha öncede söylediğim gibi çok güzel olunca kimse kullanmaya kıyamadı sanırım :) Bütün gün masayı süsledi :)
Bu kez peçetelik hazırlamaya gelmişti. Anne karakterini peçete kullanıp "afiyet bal şeker olsun" yazdım. Böylece her peçete kullanan bu dilekleri almış oldu. Özellikle tek tek her tabağını bitirene söylemeye gerek kalmadı :)
Birde son anda aklıma bir fikir geldi. Bu güzel günde gelen konuklara dağıtmak üzere not kartları tasarladım. Herkes not kartlarına duygu ve dileklerini yazabilecekti. Sonrada sevgili dostum bu kartları saklayabilir Derin bebeğimizde büyüyünce okuyabilirdi :)
Bu ayrıntıların hepsiyle çok uğraştım. Fakat uğraştığımın kat ve katı değdi. Bu ayrıntılar günümüzü güzelleştirdi :)









5 yorum:

  1. ayrıntıla hayatı guzellestırır zorluguyla beraber bende dogum gununde cok ugrasmıstm super olmus ellerıne emegıne saglık..

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim canım. Sanırım biraz uğraş biraz özen = Mükemmel Sonuç :)

    YanıtlaSil
  3. çok güzel olmuş heps, ellerine sağlık. Eminim arkadaşınd çok mutlu olmuştur :)

    YanıtlaSil
  4. Vallah çok teşekkür ederim Handecim. Dostum için büyük bir sürpriz ve mutluluk oldu :)

    YanıtlaSil
  5. Vallah çok teşekkür ederim Handecim. Dostum için büyük bir sürpriz ve mutluluk oldu :)

    YanıtlaSil

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...