7 Temmuz 2012 Cumartesi

Tatil Zamanı

Beylerrrr Bayanlarrrr
Merdivenden Kayanlarrrrr
^_^
Tamam tamam uzun bir yıl deliler gibi çalıştıktan sonra tatile gidiyorum diye bu kadar cıvıtmak zorunda değilim... mi acabaaaaa  :) Cıvıtıyorummm Cıvıtımmmm Cıvıtıcammm
Gidicem tatilin dibine vuracammmmm :)
Şu an bu satırları iş yerinden yazıyor olsam da...
Tatile çıkmama son bir kaç saatim kaldı.
Çok sevdiğimiz dostlarımız şu an yoldalar. 
Ankara'dan İzmir'e geliyorlar. 
Bu gece İzmir geceleri kazan biz kepçe... 
Yarın sabah ver elini akdeniz, ege :)
Bu arada yukarıdaki fotoğrafta şoförün yanında oturan sarışın bayanın derdine çok merak ettim. Heralde onu otoban kenarında indirip kötü yola atcaklar :) Suratındaki ifade, bu cıvıtık halimle bana bunu çağrıştırdı hahhaha :)
Tatil bavulu için ihtiyaç listemi yayınlamamı bu senede beklemeyin.
Çünkü her sene olduğu gibi bavulum yine hazır değil.
Evet evet yarın sabah gidiyorum ve bavul hazırlamadım.
Hatta bavulu depodan bile çıkarmadım :)
Belkide ben son anda hazırlanan bavulun telaşını seviyorum.
Telaşlı telaşlı aceleci hazırlanan bavulu her kapattığında 
"yaa bak telaştan kesin bir şeyleri koymayı unuttum" 
stresini yaşamayı seviyorum :)
Hadi bakalım blog alemi, sanmayın ki bendeki bu şımarıklıkla bir ay tatile çıkıyorum. Altı üstü bir hafta gidiyorum :) Sizler yazmaya paylaşmaya devam edin. Döndüğümde hepsini tek tek okuyacağım.
Sevgiyle kalın
Hoşca kalın
^_^

6 Temmuz 2012 Cuma

Baby Shower Bebek Bezi Pastası

Herkese merhabalar :) "Baby Shower" yazı dizisinde bugün "bebek bezi pasta"ya sıra geldi :) Yine internette gezinirken rastladığım ve yapcam dedim yaptım projesiyle gerçekleştirdiğim süper bir çalışma :) 
Her ne kadar bir çocuğumuz olmasa da eşimle gittiğimiz bir alışveriş sarısında sepete 70'li bebek bezi attığımı gören eşim önce bir şok geçirdi :) 
"yok yok, bişey yok, sakin ol :) Özge'nin Bayb Shower partisi için bebek bezi pastası yapacağım" dedim. "Bebek bezinden pastamı olur yaa" diye gülmeye başladı. 4-5 saatlik bir çalışma sonucu ortaya çıkan dekor benim için mükemmeldi :) Kesinlikle günün anlam ve önemine en uygun dekor olmuştu.


5 Temmuz 2012 Perşembe

Baby Shower Hatıra Fotoğrafı

Son zamanlarda düzenlenen etkinliklerde dikkatimi çeken "Hatıra Fotoğrafı Çerçevesi". Çok eğlenceli ve güzel pozlara sebebiyet veren bu çerçeve neden bizim Baby Shower Partimizde de olmasın ki... dedim ve...Olacak dedim Oldu ! Felsefesiyle oldurdum :) Dört ahşabı birbirine çaktırdım. On numara devasal bir çerçevem oldu. Günün anlam ve önemine uygunda süslemeleri yaptım. Tastamam oldu. Sonra sıra hatıra fotoğraflarını çektirmeye geldiğinde Derin bebeğin son ultrason vesikalığını da, çerçevenin sağ alt köşesine astık. Böylece gelen her konuğun Derin bebekle ilk fotoğrafı çekilmiş oldu :) 

4 Temmuz 2012 Çarşamba

Baby Shower Süslemeleri

İlk olarak davetiye çizimiyle başladım. Renkli, cascanlı capcanlı fikirler kafamda uçuşurken, öncelikle sevgili dostumu çizeyim dedim. Sonra davetiyede bebeğimizi konuşturmalıydım. Çünkü bu biryerde onun için düzenlenen bir partiydi :) Konukları çağırmak da ona düşüyordu :) İlk zamanlar cinsiyeti belli değilken, bulutta konuşan bebek emziksiz ve saçındaki aksesuar yoktu. Erkekse mavi üzerinden gidecektim. Bir prensesin geldiğini haber alır almaz benim tasarımda netleşti zaten. 
Daha sonra anne ve bebek karakterini temel alarak bir çok ayrıntı hazırlamam gerekiyordu. Belirlediğim davetiye temasını bozmadan bir bütünlük yakalamak istedim. Bu nedenle tarih ve yer ibarelerini kaldırıp aynı tasarımı afiş olarak bastırdım ve salon kapısını süslemede kullandım.
Yine aynı renk tonlarını kullanarak isim kartlarını hazırladım. Tabi bu hazırlık için bebeğin ismini netleştirmeleri bekledim. Allahtan fazla beklememe gerek kalmadı. Çünkü Derin Su ismi akıllarındaymış. Fakat hazırlıklarım son sürat devam ederken, bir son dakika haberi aldım. Bebeğin annesi Su'dan vazgeçmiş. Sadece Derin olacak demiş :) Sağ olsun Eşi hemen beni haberdar etti. Ufak tefek değişikliklerle çalışmalarımdan Su'yu kaldırdım. Derin üzerinden devam ettim.Kare olarak tek tek hazırladığım D-E-R-İ-N harflerini kurdalelerle birbirine bağladım. Sonrada kornişten perdeye astık.
Renk temasını bozmadan pipetleri süslemek üzere kelebekler bastım ve tek tek kesip pipetlere yapıştırdım. Daha öncede söylediğim gibi çok güzel olunca kimse kullanmaya kıyamadı sanırım :) Bütün gün masayı süsledi :)
Bu kez peçetelik hazırlamaya gelmişti. Anne karakterini peçete kullanıp "afiyet bal şeker olsun" yazdım. Böylece her peçete kullanan bu dilekleri almış oldu. Özellikle tek tek her tabağını bitirene söylemeye gerek kalmadı :)
Birde son anda aklıma bir fikir geldi. Bu güzel günde gelen konuklara dağıtmak üzere not kartları tasarladım. Herkes not kartlarına duygu ve dileklerini yazabilecekti. Sonrada sevgili dostum bu kartları saklayabilir Derin bebeğimizde büyüyünce okuyabilirdi :)
Bu ayrıntıların hepsiyle çok uğraştım. Fakat uğraştığımın kat ve katı değdi. Bu ayrıntılar günümüzü güzelleştirdi :)









3 Temmuz 2012 Salı

Baby Shower Soframız

Dün genel olarak bahsettiğim Baby Shower partimizin sofra ayrıntılarını paylaşmaya geldi sıra. Özenle tek tek servis tabaklarına dizilmiş tatlılar, tuzlular ve tabi ki Baby Shower'ın olmazsa olmazı günün anlam ve önemine uygun özel tasarım pasta ile cup cakeler... Bol fotoğraflı bir posta hazırmısınız?
İlk olarak cup cake'lerimiz... Daha sevimli olacağını düşündüğüm için minik minik olmasını istedim. Her birinin üstünde farklı simgeler var. Melek kanatları, bebek arabası, biberonlar, uyuyan bebekler... 
Bu harika cup cake ve pastayı yaptırmak için butik pastane arayışımda tanışmış olduğum "Pastafoni Butik Pasta Tasarım Atölyesi"nin sahibi İlknur hanıma buradan bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Sofradaki pastayı ve cup cakeleri gören bütün misafirlerin gözleri şenlendi, ağızları tatlandı. Görüntüsü kadar mükemmel bir tada da sahip olan bu güzellikler günün özetiydi adeta :) Yaz aylarının keyfini sürdüğümüz bugünlere denk gelen Baby Shower partimizin pastasını çilek, kivi gibi yaz meyvelerinin tatlandırmasını istedim. Çikolatalı seçeneklerde çok iddialıydı tabi ki ama.. Dediğim gibi sıcak da ağır gelmesini istemedim. Konseptimiz pembe, beyaz ve sarı renklerden oluşuyordu. Pastanın üstüne bir adet pembe patik istedim.Çok süslü karışık bir temadansa sade ve şık olması tercihimdi. 
eee nede olsa bu güzel pasta günün yıldızları içindi. 
Derin'in anne ve babası :)
Sofranın ayrıntılarına biraz değinecek olursam, davetiye ve afişte kullamak üzere çizmiş olduğum dostumun çizgi film karakterini peçeteliklerde de kullandım. Böylece herkese tek tek söylemektense peçetelerin üzerinde "afiyet bal şeker olsun" diyen bir ev sahibi olmuş oldu :)  
Birde kelebekleri kesip tek tek pipetlere yapıştırdım. Hem masaya renk katmış oldu hemde kullanırken eğlenceli olacaktı. Ancak misafirler kullanmaya kıyamadı sanırım bütün gün masayı süslediler. Sevgili dostumda doğumdan sonraki bebek Mevludü için saklayacağını söyledi.
İşte arkadaşlar Baby Shower Soframızın ayrıntıları böyleydi. Ben çıkan sonuçtan, konuklar damaklarını şenlendiren sofradan, Baby Shower annesi Özgecim de sürprizden oldukça memnun kaldı.

"Bitti mi?" derseniz :) "hayır bitmedi" derim :) daha Baby Shower oyunlarından ve Baby Shower süslemelerinden bir kaç post daha yapacağım. 
Beklemede kalın ;)





2 Temmuz 2012 Pazartesi

Özge's Baby Shower

Yoğun ve koşuşturmacalı bir hafta sonunun ardından herkese merhabalar.
Bundan yaklaşık 7 ay önce; Boutique Accessories'ın sahibi sevgili dostumdan ilk "anne olacağının haberini" aldığım anda her şey başlamıştı. Kafamda lamba yanmış, gözlerimde yıldızlar parlamıştı. Aylardır her ayrıntısıyla ince ince uğraştığım Baby Shower etkinliğimizi dün gerçekleştirdik. Aylarca süren hazırlıklardan habersiz bir kaç saatliğine evinden ayrılan dostum, geri eve döndüğünde büyük bir sürprizle karşılaşmış oldu :) Bu büyük organizasyonda bana en büyük desteği bebeğin babası, sevgili dostumun eşi verdi. 24 saat yan yana olmalarına karşın haftalarca iki arada bir derede organizasyonun ayrıntıları için haberleştik ve her şeyi kusursuz bir şekilde planladık. 
Çok fazla ayrıntı içeren Baby Shower gününün altı çizilesi ayrıntılarını tek tek hazırlayacağım postlarda anlatacağım. Sizi merakta bırakmadan genel bir anlatımla başlamak istiyorum. 
Öncelikle Dostumun evini Baby Shower için özel olarak süsledim.
Özenle donatılan sofranın başında, 
gelen konuklarla toplu bir hatıra fotoğrafı çekildi.
Veee... Bebeğin anne  babası prensesleri Derin için ilk paslarını kesti :)
Derin bebeğimize gelen rengarenk cicili bicili hediyeler açıldı

Daha neler mi oldu :) Ohhhooo birbirinden güzel ikramlar yenildi, "Baby Shower Oyunları" için özel olarak hazırladığım oyunlar oynandı, bol bol fotoğraf çekildi, kahveler içildi, sohbetler edildi. Anlayacağınız anlatacak çooook şeyim var sizlere :) Cascanlı Capcanlı bir gün geçirdik. Çok uğraştım ama sevgili dostumun gözlerindeki o mutluluğu görmek her şeye deydi.
"Dostlar Candır. Benim Canım Özgedir :)"




Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...