25 Haziran 2011 Cumartesi

Way Way Way

Elle dergisi, Mavi’nin yeni reklamında birlikte rol alan Kıvanç Tatlıtuğ ve Brezilyalı model Guisela Rhein’la ‘mavi yolculuğa’ çıktı. İşte bu yolculuktan sizler için seçtiğim kamera arkası kareler...

23 Haziran 2011 Perşembe

Türk Filmleri

Çok küçüktüm. İlk okul falan... Yaşıtım her çocuğun çizgi film izlediği yaştayım. Bütün arkadaşlarım, yaşıtlarım çizgi film izlerken ben Türk filmi izliyordum. Neden bilmiyorum. Birinin yönlendirmesi falan da olmadı. Televizyonu her açtığımda ilk bi Türk filmi var mı diye kanalları kolaçan ediyordum. Eğer birine denk geldiysem oturup izliyordum. Yok bulamadıysam ondan sonra çizgi film açıyordum. 9-10 yaşında çocuğum... Yeşilçamı çizgi filme tercih ediyorum. Yeri geliyor "Ah Nerede" ile katıla katıla gülüyorum. Yeri geliyor "Selvi Boylum Al Yazmalımla" hüngür hüngür ağlıyorum. Bir süre sonra annemle babamın dikkatini çekmiş benim yeşilçam izlemem. Bir iki uyardılar. Yavrum izleme bunları çizgi film izle. Agg bak ne güzel Tom ve Jery var. Yok Ayşecikle Ömercik var onu izlicem. Sonra zamanla ben sabahtan akşama izler oldum Türk filmlerini. 
Babam televizyonu yasakladı onları izlememem için. 
"Yahu bu yaşta çocuk ne izliyor şunları anlamıyor ki birde oturup ağlıyor. Yasak sana televizyon. Git kitap oku."
Ben yine her fırsatta izlemeye devam tabi. Büyüdüm biraz... Ortaokuldayım. Ama değişen bir şey yok. İzlediğim bir Türk filmini 3.- 4. kez izliyorum. Ama hala Türk filmi izliyorum. Derken lisedeyim. Hala Yeşilçamla iç içeyim. Kimi zaman yasaklar kimi zaman zorla kanal değiştirmeler.
 "Yeter kızım yeter bıktık senin şu Türk filmlerinden. Hadi bir kere izliyorsun tamam da... Aynı filmi neden 3 kere 5 kere izliyorsun?" 
Uzanmışım koltuğa Filiz Akın karşımda.. Babam salona gelir "Allah aşkına bu filmi kaçıncı izleyişin söyle 5 mi? 10 mu?" Bende cevap yok!
Derken lise bitti. Üniversite sınavlarına girdim. Puanım geldi. Tercihlerimi yaptım. Sonuç kağıdım geldi.
....... Üniversitesi - İletişim Fakültesi -  Radyo Sinema Televizyon Bölümü
Adam olacak çocuk küçüklükten mi belli olurmuş bilmem ama benim ne olacağım küçüklükten belliymiş. Okula kayıt yaptırıp geldiğimde babamla çok gülmüştük. "Belliydi zaten bu bölümü okuyacağın. taa küçüklükten belliydi." Bir çok sınavda o izlediğim filmlerin önermesi, yönetmeni, dönemiyle ilgili sorular çıktı. Mutluydum. İzlediğim her film, okulda bana yol göstermişti.


20 Haziran 2011 Pazartesi

Babalar Günü

Hatırlıyorum da ergenlikte çok büyük sorunlar yaşamıştık. Beni hiç anlamadığını, beni hiç tanımadığını düşünürdüm. Her şeyime yerli yersiz karışıyormuş da sanki sırf beni mutsuz etmek istiyormuş gibi geliyordu. Tabi adı üstünde -ergenlik-teydim :) Annem melek olup gökyüzüne uçtuğu zaman en çok babamla ne yapacağım diye düşünmüştüm. Bir kız bir erkek ikiz kardeşlerim vardı. O zaman kardeşlerim 11 ben 17 yaşlarındaydım. Artık bizi dinleyen her derdimize koşturan yemeğimizi yapan bizi öpüp okula yollayan okuldan dönüşte güler yüzüyle bizi kapıda karşılayan annemiz yoktu. Babam yoğun ve stresli bir işte çalışıyordu. Ben bütün derdimi sevincimi sırlarımı annemle paylaşırdım. Babamla paylaşmaya hiç alışkın değildim. Fakat artık babamdan başka konuşabileceğim kimse yoktu evde... Nasıl olduğunu tam olarak hatırlamıyorum ama bir süre sonra babam benimle ve kardeşlerimle çok iyi birer arkadaş olmuştu. Dertliysem babam hemen anlıyor yanıma gelip otuyor ve ben bazen ağlaya ağlaya bazen güle güle sevincimi üzüntümü paylaşıyordum. Saat 6'da işten çıkıyorsa saat 7'yi 2 geçe eve geliyordu. Bazen şehir dışı görevlerine gitse de eli hep telefonda oluyordu. Bir yerde bir şey mi yedi mutla boğazından geçmez bize de getirirdi. Her haftasonunu bize ayırırdı. Annemden sonra hayatını bize adadı diyebilirim.
Bize;
Hem Baba - Hem Anne - Hem Arkadaş olan canım Babamı Çok ama Çok seviyorum. İyi ki varsın babacım. Allah seni bizim başımızdan eksik etmesin.
Canım babamla dün babalar günü kutladık. 
Bu kez bir evladı daha olmuştu ki.. Kendisi benim eşim olur :)
Babam bir kaç hafta sonra tatile gideceği için kendisine hediye olarak Adidastan şortlu bir takım aldık. Bedeni de tam oldu vallahi çok yakıştı ;)
Kayınpederime ise Dockers'dan ayakkabı aldık. Kendisi her ne kadar "niye böyle şeyler yapıyorsunuz çocuklar ne gerek vardı hediyeye" dese de.. 
Babama da çok yakıştı ayakkabısı :)





17 Haziran 2011 Cuma

Bize Buyurun

Vallahi bütün blog alemi şahidim olsun ki...
Böyle bir bahçem olursa her hafta sonu davetlimsiniz arkadaşlar :)

Ömrü Hayat

Hayat...
Ana Hatları budur işte. 
Fazla söze gerek yokken, 
Hayatın aralarını herkes felsefesine göre doldurur.

15 Haziran 2011 Çarşamba

Mezuniyet Kıyafeti

Sizlere kız kardeşimin mezuniyet telaşından bahsetmiştim. Tabi ki en önemli husus kep töreninde ve baloda giyeceği kıyafetlerin seçimiydi.Kendisi uzun uzun dolaştıktan sonra ben işten izin aldım ve "bugün bu elbiseleri bulacağız" diyerek mağazaların yollarına düştük. O mağaza senin bu mağaza benim gezdik durduk. Bütün abiyecilerde gözümüze çarpanları denedik. Fakat abiyeler nişanlık gibi daha büyük yaşlara uygun ağır modeller. Kardeşim deniyor çokta güzel oluyor. Fakat benim içime bir türlü sinmiyordu. Derken Naki'ye gittik. Şöyle bir modellere bakarken işte dedim fıstık bulduk elbiseni. Rengini tam olarak adlandıramayacağım. Pembeyle kırmızı arası. Gerçi fotoğraf kalitemiz düşük olduğu için sanırım koyu pembe görünüyor. Tek omuz, elbise mini olmasına karşın arkasından uzun bir kuyruğu var. üzerinde büyük büyük siyah kadife kelebek desenleri ve tek omuz askısında siyah tüylerden oluşan bir apolet üzerine kondurulmuş gümüş kelebek... Sizlerle paylaşmak istediğim resimlerin kalitesi düşük. Ama yinede bir fikir oluşturabilir.




Altın Kelebekler Uçtu

38.'si gerçekleştirilen Altın Kelebek Televizyon Yıldızları Ödülleri Ayşe Arman ile Beyazıt Öztürk'ün sunduğu bir törenle sahiplerine verildi.

Gecenin açılış konuşmasını Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı yaptı. Sabancı konuşmasında şunları söyledi;

"Hangimizin hayatının bir bölümünde bir Sezen Aksu şarkısı yok ki? Ya da Ajda Pekkan şarkısı... Altın Kelebek Türkiye’nin kültür ve eğlencesinin ansiklopedisi gibidir. Bu yüzden bu gece ödül alanları, almayanları hepsini kutluyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum."

Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen tören 19:00'da görkemli bir kokteyl ile başladı. 20:30'a kadar süren kokteylden sonra ödül törenine geçildi.

Altın Kelebek gecesine katılan ünlü isimlerden bazıları şöyle oldu; Petek Dinçöz, Alişan, Erkan Yolaç, Halit Kıvanç, Bora Öztoprak, Ozan Orhon, Ziynet Sali, Okan Bayülgen, Tolga Savacı ve Nermin Bezmen, Safiye Soyman, Volkan Konak, Bahar Öztan, Tülin Şahin, Nuri Alço, Bülent Ersoy, Ece Gürsel, Nez, Nil Karaibrahimgil, Esra Erol, Uğur Dündar, Hıncal Uluç, Erkan Özerman, Acun Ilıcalı, Rıdvan Dilmen, Güntekin Onay...

İşte 38. Altın Kelebek Ödülü Kazanan İsimler:

Kadın Sunucu: Esra Erol
Erkek Sunucu: Acun Ilıcalı
Kadın Haber Sunucu: Nazlı Tolga
Erkek Haber Sunucu: Uğur Dündar
Haber Programı: Canlı Haber-NTV Can Dündar 
Yerli Dizi: 'Öyle Bir Geçer Zaman ki'
Komedi Dizisi: Yahşi Cazibe
Kadın Komedi Oyuncusu: Aslıhan Gürbüz - Yahşi Cazibe
Erkek Komedi Oyuncusu: Tolga Çevik- Komedi Dükkanı
Drama Dalında En İyi Kadın Oyuncu: Ayça Bingöl
Drama Dalında En İyi Erkek Oyuncu: Erkan Petekkaya
Yılın En İyi Şarkısı: Sevdanın Son Vuruşu - Tarkan
Yarışma Programı: Survivor (Acun Ilıcalı)
Talk Show: Disko Kralı 
Türk Pop Müziği Erkek Solist:Tarkan
Türk Pop Müziği Kadın Solist: Hande Yener
Türk Halk Müziği Kadın Solist: Zara
Türk Halk Müziği Erkek Solist: Volkan Konak
Türk Sanat Müziği Kadın Solist: Bülent Ersoy 
Türk Sanat Müziği Erkek Solist: Nev
Fantezi Müzik Kadın Solist: Sibel Can
Fantezi Müzik Erkek Solist: İbrahim Tatlıses (Ödülünü oğlu İdo Tatlıses aldı)
Spor Programı: Yüzde Yüz Futbol (Rıdvan Dilmen-Güntekin Onay)
Magazin Programı: 2. Sayfa
Güncel Kültür - Sanat - Yaşam Programı: Yaşamdan Dakikalar
Çıkış Yapan Solist: Nil Özalp- Can Bonomo-Nazlı-Berkay 
En iyi Grup: Gripin
En İyi Çıkış Yapan Grup: TNK
En İyi Klip: Emre Aydın -Son defa klibi - Yönetmen Serdar Ferit
TV Yıldızları Özel Ödülleri: ENBE Orkestrası - Meryem Uzerli 

Ödül alan ve hak ettiği halde alamayan herkese başarılarının devamını diliyorum. Bu yazıyı da sahne şovuyla geceye damgasını vuran Hadisenin Ödül töreninde vermiş olduğu mini konser klibiyle sizleri baş başa bırakıyorum.


13 Haziran 2011 Pazartesi

Mezuniyet Telaşları

Bir haftadır kız kardeşimin mezuniyet telaşındayız. Elbisesi, ayakkabısı, kuaförü, kep töreni, mezuniyet balosu... Allaha şükürler olsun ki bugünleri de gördük :) Kardeşlerim benim çocuklarım gibi annemin vefatından sonra onları öyle bir sahiplendim ki... En basitinden ben lisedeyken anneme akşam 6'da geleceğim dediysem ve saat 6 buçukta geldiysem annem meraktan ölmüş olurdu. Bende "Amannnn anne yaa işin gücün abartmak nolcak yarım saatten" derdim anlamazdım. Ne zaman ki kardeşlerim bana kaldı. Onları sahiplendim işte o zaman saat 6'yı 5 geçiyorsa ben balkondan aşağı düşene kadar eğilir sokağın başından onların yolunu gözler oldum ki... Böylelikle annemi de anlamış oldum. Geç olsa da... 
Neyse kız kardeşim liseyi hayırlısıyla bitirdi. Şimdi konservatuvarın yetenek sınavlarına hazırlanıyor. İnşallah isteği bir bölümü kazanır. Üniversiteli olur benim dünyalar güzeli yawrucuğummm :) 
Canım benim hakkında her zaman her şeyin hayırlısı olsun.
Seni çok ama çok seviyorum ablacım ;)

7 Haziran 2011 Salı

Miss Turkey 2011 Güzeli

3. Güzelimiz Merve Sarıbaş
2. Güzelimiz Gizem Karaca
veeeeeee
Miss Turkey 2011
1.'si
MELİSA ASLI PAMUK
Miss Universe'de ülkemizi temsi edecek olan Melisa'ya
başarılar diliyorum.





Alaçatı 11

Güneşin kendini iyice hissettirdiği bu günlerde yaz mevsimini kucaklamış bulunuyoruz. Egede deniz+kum+güneş sezonu geçen haftalarda açıldı. Tatil kaçamaklarını Çeşme Alaçatı'da değerlendirmeyi düşünenler için bir mekan tanıtımı yapacağım. 
Alaçatı 11 (Beach Resort)
Elit yaşam tarzı ile eski Osmanlı / Ege kasabası çekiciliğini bağdaştırarak; su sporları başta olmak üzere doğaya yönelik aktiviteleri en iyi şekilde sunan bir tatil köyü tarzını oluşturmak ana fikri üzerine kurulan Alaçatı Beach Resort, doğası, çevre düzenlemesi çok özel odaları ile Türkiye'nin yükselen yıldızı Alaçatı beldesinin Çark Plajında iki tarafı deniz ile çevrili, pırıl pırıl denizi tertemiz kumsalları ile hizmet vermektedir.
Alaçatı Beach Resort, sıcak yaz ayları boyunca Doğu ve Batı ekseni her zaman gölgelidir. 41 odalı konaklama ünitesine, botanik bahçesi boyunca Alaçatı taşından dökülmüş yürüyüş yolundan ya da üst terasa açılan eski Alaçatı stili merdivenle girilebilir. Odalar dekorasyonlarıyla insanı evinde gibi hissettirirken, teras ve bahçeye açılan balkonlarıyla tatili anlamlı kılıyor. 



1 Haziran 2011 Çarşamba

Koton Beach 2011

Uzanmışım kumsala
Güneş damlar içime
Kurumuş dudaklarımda Unutulmuş bir beste Yaşıyorum aheste
Kapılmışım rüzgara savrulup gidiyorum
Şimdi çok uzaklarım da nafile telaşlarım
Hayattan çalıyorum

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...